Miksi Itä-Porin kentällä ei enää pelata?

Karhu-Futiksessa harmitellaan, kun seuran kotikentällä ei voi pelata.

13.7. 21:24

Miksi tällä kentällä ei enää pelata, kysyy vanhempi pariskunta Itä-Porin kentän vierustan suosituilla kuntolaitteilla, kun olen käymässä seuran toimitiloissa.

Kysymys iskostuu tajuntaan ja totean, että muutkin ovat huomanneet hiipuneen toiminnan.

Itä-Porin kenttä on paikallisen jalkapalloseuran, Karhu-Futiksen kotikenttä.

Karhu-Futis on Itä-Porissa toimiva seura, jossa pelaa lähes 300 junioria sekä toimii kymmeniä palkatonta työtä tekeviä toimihenkilöitä.

Itä-Porin kenttä on ollut käytännössä jo kolmatta vuotta käyttökiellossa. Poikkeuksena vuosittain kaupungin kentillä järjestettävä Pori Cup.

Kyseistä turnausta varten Porin nurmikentät varataan ja laitetaan käyttökieltoon hyvissä ajoin ennen turnausta sekä myöskin joksikin aikaa turnauksen jälkeen. Tämä on kaupungin tapa. Saadaan pidettyä nurmikentät pelikunnossa.

Itä-Porin kentän kohdalla tämä on ollut viime vuosina lähes ainoa hetki, jolloin kenttä on ollut käytössä. Näyttää siltä, että turnausta varten kenttä yritetään saada kuntoon ja pidetään se siihen asti suljettuna paikallisen seuran toiminnalta.

Normaalisti nurmikentät avataan toukokuun puolivälissä, mutta Itä-Porissa ei olla päästy vieläkään harjoittelemaan tai pelaamaan. Itseasiassa kevätkausi taisi jo mennä.

Viimevuotinen selitys oli, että kenttä on vaarallinen pelata ja sen takia pidetään suljettuna.

Turnauksen aikaan se ei ollut vaarallinen.

Onko maalit unohdettu tuonne kentän nurkkaan, kun ovat ihan ruosteessakin, kirjoittaja ihmettelee.

Keskustelu kuntolaitteilla kiihtyy ja mukaan liittyy lisää väkeä ihmettelemään asiaa.

Onko nuo maalit unohdettu tuonne kentän nurkkaan, kysyy iäkkäämpi mieshenkilö. Miksei niitä viedä pois, jos ei ole mitään käyttöä, kun ovat ihan ruosteessakin?

Kenttä on ollut aiemmin käytettävissä, kunnes muutama vuosi sitten siihen tehtiin perusteellinen parannus ja sinne asennettiin myös kastelujärjestelmä.

Kaiken piti olla hienossa kunnossa. Pienen seuran piirissä oltiin hymyssä suin ja toivoa täynnä, mutta se hymy sai nopean lopun.

Tämän jälkeen Itä-Porissa ei ole tarvinnut harjoitella ja pelata kuin satunnaisesti.

Kentälle on tuotu siirtonurmea, kylvetty jotain mikä ei idä, kuormattu mullan tai hiekan seassa pieniä kiviä, joita seuran jäsenet ovat talkoilla yrittäneet poimia pois.

Kesäkuussa Porin kaupungilta tuli viestiä, että kenttä pidetään suljettuna, koska kastelujärjestelmä ei toimi. Tämän jälkeen asiasta ei kuultu pitkään aikaan. Myös kenttää reunustavat ojat piti kaivaa auki keväällä, kun miehet vapautuvat. Eivät ole vielä vapautuneet.

Karhu-Futis on joutunut siirtämään kotikentältään pelejä ja harjoituksia muille kentille, mikä on teettänyt paljon töitä Porin kaupungin vuorovarausten kanssa Suomen Palloliittoa myöten.

Itä-Poriin on suunniteltu jo vuosia sitten uutta kenttää. Viimeinen siirto kuitenkin oli, että tekonurmi tehtiin Itä-Porin sijasta Herralahteen, jossa taisi olla Porin laadukkain jalkapallonurmi.

Näyttää siltä, että sijaintina Itä-Pori ei oikein kiinnosta Porin päättäjiä.

Uuteen palloiluhalliin ollaan satsaamassa miljoonia. Miten olisi pieni osuus Itä-Porin jalkapallokentän toimintaan? Ja vaikkapa vielä uuteen tekonurmeen, jolla pelikautta ulko-olosuhteissa saadaan kasvatettua useilla kuukausilla.

Tällä hetkellä Itä-Porin nuorten jalkapalloilijoiden harrastusmahdollisuudet kapenevat – aivan turhaan.

Alue on huomattava yrityskeskittymä sekä asuintaajamien ympäröivä alue, jossa lasten ja nuorten liikkuminen ja sitä kautta elämisen näkyminen on tärkeää myös ympäröivälle yhteisölle.

Töitä on kaupungin puolelta varmaan tehty, mutta perimmäinen kysymys kuuluu edelleen, että miksi kentällä ei enää pelata?

Tätä kirjoittaessa telkkarista tulee Veikkauksen mainos ”Rakennetaan yhdessä yhteistä pelikenttää”.

Miten sattuikin.

Päivi Vaajakari

puheenjohtaja

Karhu-Futis ry.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut