Kerrostalotonttien vuokrankorotuksista Porissa

5.7. 20:19

Mielipidekirjoituksessaan Juhani Vehmaskangas antaa ymmärtää, että vuokratontin omistaja eli Porin kaupunki olisi velvollinen lunastamaan asunto-osakeyhtiöiden osakkeet käypään hintaan, elleivät yhtiöt suostu ylisuuriin tonttivuokrien korotuksiin. Hän ei kerro, miten ja missä tämän kaltainen asia olisi toteutunut.

Kylmä tosiasia on, että elleivät taloyhtiö suostuisi tonttivuokrien riistokorotuksiin, vastuu olisi taloyhtiöllä jättää tontin vuokraamatta, eli purattaa rakennus kivijalka mukaan lukien pois. Asunto-osakkeiden omistajilla ei yksimielistä tahtotilaa näissäkään olosuhteissa löydy!

Yksinäisellä asunto-osakkeen omistajalla ei muuta keinoa ole kuin myydä omistuksensa markkinahintaan pois, tai jättää velvoitteensa taloyhtiölle suorittamatta. Jälkimmäinen vaihtoehto johtaa ulosottolain mukaiseen seuraamukseen. Näitä tapauksia on jo ollut, tonttivuokrakorotusten seurauksena.

Taloyhtiöiden hallitusjäsenet ovat vuokrankorotusten edessä kädettömiä. Järkiperäinen yhtiön hoito törmää jopa viisinkertaisiksi nostettaviin tonttivuokriin. Jopa yhden euron lisäkorotus lankeaa asteittain entisen yhtiövastikkeen päälle.

Virkamiesten valitsemat konsultit määrittelivät poliittisten päättäjien avulla vuokratasot, lautakunnassa ja valtuustossa. Kaupunkimme tyhjien taskujen täyttö tuli näiltä osin vanhoille osaketaloille.

Markku Tanttinen

kaupunginvaltuutettu (vas./sit.)

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut