Sivistys on kadonnut Venäjältä kokonaan

27.6. 21:39

Yli 100 päivää on Venäjä tappanut siviiliväestöä, tuhonnut rakennuksia Ukrainassa ja tapattanut sotilaitaan järjettömässä hyökkäyssodassa.

Ei voi kuin ihmetellä Venäjän toimintaa. Länsimaiset yritykset vetäytyvät Venäjältä, tiedeyhteisöt heittävät Venäjän ulos toiminastaan ja YK:n ihmisoikeusneuvostosta Venäjä suljettiin pois.

Putin on päätöksillään tuhonnut myönteisen talouskasvun ja aiheuttanut energiakriisin ja ruokakriisin ja tuhonnut vuosikymmeniä ylläpidettyjä kansainvälisiä suhteita.

Venäjän oppositiota pidetään kurissa kovin ottein ja mielipiteen vapaudesta on vain rippeet jäljellä.

Ne ajat ovat ohi, jolloin Venäjä tunnettiin klassisista kirjailijoista, säveltäjistä ja kuvataiteilijoista. Kaikki se sivistys ja kulttuuri on kadonnut Venäjältä kokonaan.

Kun lukee muun muassa Medvedevin ja patriarkka Kirillin kommentteja Euroopan maista, saa vaikutelman barbaarisesta ja julmasta valtiosta, jossa sivistyksellä, kristillisyydellä ja ihmisoikeuksilla ei ole mitään merkitystä. Venäjän hallinto perustuu valheelle, jossa sotapropagandaa levitetään kaikkialle.

EU ja Nato ovat hiljalleen oivaltamassa, millaista tilannetta Venäjä on nyt järjestämässä Euroopassa. Sen takia Ukraina tarvitsee kaiken tuen ja suurin osa maailmaa onkin tukemassa Ukrainaa.

Moraalisen ja henkisen tuen lisäksi Ukraina tarvitsee tehokkaita aseita ja muun muassa luvattuja pitkän kantomatkan tykkejä ja raketinheittimiä. Vielä odotellaan, vaikka Venäjä hyökkää häikäilemättä Donbassin ja Luhanskin alueella tuhoamalla kaupunkeja ja surmaamalla siviilejä.

Kun Ukrainasta alkoi tulvia ensimmäisiä sotakuvia, joissa ihmiset torjuivat panssarivaunuja Molotovin cocktaileilla, oli selvää, että apua tarvitaan ja paljon.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut