Putin olisi tehnyt viisaasti, jos olisi jatkanut Venäjän uudistamista

20.6. 19:00

Viime aikoina Vladimir Putin on näyttäytynyt julkisuudessa miljoonakellojen kera, mutta Ukrainan tapahtumat hän on kuin unohtanut.

Venäjällä alkavat purra Länsi-Euroopan pakotteet, ja siellä kansa herää karmeaan todellisuuteen, sillä jo ehdittiin maassa parempaan tottua. Tämän saivat aikaan ulkolaiset kauppaketjut, jotka oli varustettu länsimaisilla tuotteilla.

Nyt maassa vallitsee putinismi, jolloin "vanha Venäjä" herää Putinin hallintoaikaan. Milloin se herää tähän karmeaan aikaan totaalisesti ja osoittaa Putinille ovea, josta hän vielä pääsee ulos kasvonsa menettäneenä.

Vladimir Putin olisi tehnyt viisaasti, jos hän olisi vain jatkanut Boris Jeltsinin jälkeen jäljelle jääneen Venäjän uudistamista. Siinä olisi yhdelle miehelle ollut työtä kylliksi. Nyt se on myöhäistä, ja odottaa voidaan, milloin Venäjä luhistuu täydellisesti.

Joka tapauksessa Putin kirjoitti jo oman historiansa Venäjän johtajana antaessaan joukoilleen hyökkäyskäskyn Ukrainaan. Yksikään Nato-maa ei ole hyökännyt Venäjän territoriumille, ja Nato on puolustusliitto, jollaisena se myöskin pysyy.

Venäjä ilman Putinin harhaluuloja olisi voinut pysyä edelleen Venäjänä ja kehittää elintasoaan. Nyt se on mennyttä. Sinne se ehkä joskus palaa, mutta silloin ei Putin ole enää ruorissa.

Mutta kuka se ruorissa olija voisi olla? Mene ja tiedä.

Rauno Jokiniemi

merikapteeni

Pomarkku

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut