Myydään ruokaa pienemmällä verolla

16.6. 21:49

Ruoka kallistuu ja köyhät kituuttavat. Leipäjonoissa käy päivä päivältä enemmän ihmisiä. Esimerkiksi Elämän Eliksiirin ruokajakelussa Porissa käy jakelupäivinä nelisensataa henkilöä.

Ongelmaan on esitetty ainakin kahta veroratkaisua, tuloverotuksen alentamista sekä arvonlisäveron alentamista. Kumpi tahansa hyödyttäisi enemmän suurituloisia.

Nykyaikana tietotekniikka toimii kaikkialla, joten mitäpä jos ajateltaisiin asiaa ihan uudella mallilla? Myydään ruokaa pienemmällä verolla niille, jotka sitä vähemmillä euroilla ostavat.

Tuon voisi toteuttaa siten, että kaupan kassajärjestelmä automaattisesti ottaisi ruoka-ostoista veroa kymmeneen euroon saakka nolla prosenttia ja sen ylittävältä osin esimerkiksi 16.137 prosenttia.

Kympillä ei kovin paljoa ruokaa saa. Mutta väitän, että köyhä henkilö, perheellinenkin, säästön saamiseksi käy vaikka useammassa kaupassa tarjouksia hakemassa.

Pidän selvänä myös sitä, että hyvätuloinen ei viitsisi pienen alennuksen vuoksi ostaa ruokia erissä, kuten hän ei myöskään vietä aikaansa ruokajakelun jonoissa. Hyvä niin!

Juhani Vehmaskangas

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut