On Yyteriä kehitetty ennenkin

11.6. 22:01

Yyterin alueen kehittäminen kiinnostaa jälleen. Harva muistaa tai tietää, mitä Yyterin historiassa on vuosien aikana tapahtunut, ja vielä vähemmän on tiedusteltu mitään niiltä, jotka ovat Yyteriä yrittäneet aikoinaan kehittää.

Yksi kantaa ottanut on ”pormestariehdokas” Timo Aro Yyteri-visionsa kanssa. Yyteriin on tehty useampia visioita, muun muassa Jyrki Kangas 1990-luvulla. Yyterissä ei olisi mitään, ellei siellä olisi ollut myös toteuttajia, eikä ainoastaan visioijia.

Erityisesti 1980-luvulla toteutettiin alueella voimakasta kehitystä yksityisellä rahoituksella: hotelli Meri-Yyteri, vesiliukumäki ja golf-keskus. Huomioitava on myös leirintäalueen muutostyöt Porin kaupungin toimesta.

On huomioitava, että 1990-luvun alussa elettiin vaikeaa lama-aikaa. Muitakin toimintoja olisimme luoneet, esimerkiksi leirintäalueen surffareille ja pienvenesataman, mutta vastustus oli voimakasta, kuten nykyisinkin.

Jos aluetta olisi kehitetty aikoinaan enemmän, mistä nyt puhuttaisiin?

lehdistössä käydään keskustelua myös Porin liikuntapaikoista, erityisesti palloiluhallin kustannuksista ja urheilupaikkojen rahoituksesta. Toivottavasti palloiluhallin suunnittelussa huomioidaan myös käyttäjien toiveet, ettei käy kuin urheilurakentamisessa usein, eli tehdään myöhemmin muutoksia tai kokonaan uusi.

Lopuksi pieni tietokysymys Cimmo Nurmelle ja Ville Tuoviselle: Miten rahoitettiin aikoinaan Isomäkeen Tennisyhdistyksen halli, entä Kalaforniaan golf-keskus? Olisi kirjoittajien hyvä tutustua eri liikuntapaikkojen syntykustannuksiin.

Todettakoon vielä, että vanhan Porin Betonin tiloihin rakennettiin myös yksityisellä rahoituksella tennis- ja squashpelaajille harjoittelupaikat.

Eero Järvinen

Yksi kehittäjistä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut