Löytyykö sivistyslautakunnalta sitä sivistystä?

6.6. 18:02

Porin kaupungin sivistyslautakunta käsittelee tiistaina (7.6.) kokouksessaan viime kokouksen esityslistalta yllättäen poisvedettyä taiteilija Helena Laineen Kirjurin sulkakynä -veistoshanketta.

Esityslistan mukaan toimialajohtaja Esa Kohtamäki edelleen esittää lautakunnalle, että se evästää kaupunginhallitusta luopumaan kaupungin aiemmin tekemistä sitoumuksista tässä veistoshankkeessa. Kohtamäen aiemmin listalta vedetty esitys oli samanlainen.

Esityslistalla, joka on kaikkien kaupunkilaisten nähtävissä Porin kaupungin sivuilla, luetellaan melkoiset litaniat syitä, miksi jo kertaalleen hyväksytystä ja päätetystä hankkeesta pitäisi luopua. Tuntuu siltä, että päätöksiä tehdään kulloistenkin päättäjien mieltymysten mukaan piittaamatta aiemmista päätöksistä.

Virkamiehillä ja tietyillä kaupungin palkkalistoilla olevilla julkisen taiteen suunnitteluryhmän jäsenillä tuntuu olevan kovin selkeitä käsityksiä siitä, mikä sopii minnekin ja mikä ei.

Aika kapeilla hartioilla päätökset tehdään.

Kaikki kunnia Jyrkin Kankaan muistomerkille, mutta päätökset siitä ja sen tekijöistä kulkivat virkaportaat läpi ilman minkäänlaista julkista keskustelua. Ehkä asiaa "helpotti" se, että kaupunki maksaa, eikä kaupungin palkollisten kannata yleensä olla eri mieltä työnantajan kanssa.

Puhtaita papereita ei Kirjurin sulkakynä missään nimessä kirjoita veistoshankkeen alullepanijalle Lupaus-taideyhdistyksellekään. Ajattelu yhdistyksessä tuntuu sen nimen mukaisesti kulkevan samaa rataa kuin kaupungillakin: päätetään vaan, mutta voidaanhan aina luopua lupauksista.

Kunpa yksityinen kansalainenkin voisi luistella yhtä kevyesti antamistaan lupauksista ilman seuraamuksia.

Asta Matikainen

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut