Kultajuhlien irvokas todellisuus – Maailman parhaat jääkiekkoilijat eivät osallistu MM-kisoihin

2.6. 19:32

Jääkiekon MM-kisat päättyivät hurjaan juhlaan, joka jatkuu ilmeisesti seuraavalle vuosisadalle saakka, sillä Suomi voitti kultaa.

Onnea voittajille – vaikka tätä niin sanottua voittoa ei oikeasti pitäisi juhlia. Ai miksikö?

Ensinnäkään turnauksessa eivät pelanneet maailman parhaat jääkiekkoilijat, vaan joukkueet oli koottu parhaista saatavilla olevista pelaajista. Oikeasti parhaat pelaavat NHL:n pudotuspelejä tai sitten eivät vain viitsineet vaivautua kisoihin.

Jos parhaat olisivat olleet mukana, Suomi tuskin olisi pärjännyt.

Toisekseen Suomi menestyi pitkälti sen ansiosta, että muut joukkueet eivät ottaneet turnausta täysin vakavasti. Esimerkiksi Yhdysvaltain joukkue loisti ensisijaisesti Tampereen pizzerioissa ja olutkin maistui kiitettävästi.

Oletteko koskaan kuulleet huippu-urheilukilpailusta, jossa voi taistella mitaleista samalla, kun tissuttelee olutta ja syö pizzaa?

Ette olekaan, mutta jääkiekko ei olekaan huippu-urheilua.

Tällaiset tosiasiat eivät luonnollisesti haittaa suomalaisia lätkäfaneja, joista monelle elämän kohokohta vaikuttaa olevan kiipeäminen Havis Amandan patsaan päälle Suomen voiton kunniaksi. Tuhannen jurrissa tietenkin.

Nämä niin sanotut fanit eivät oikeastaan ole faneja, koska he eivät seuraa jääkiekkoa muuten kuin arvokisojen aikaan, ja silloinkin vain, jos Suomi sattuu pärjäämään. Heillä ei ole muuta päämäärää kuin päästä riehumaan kännissä, ja Suomen kultamitalin nojalla se on aina yleisesti hyväksyttyä ja jopa suotavaa.

Suomalaiset ”lätkäfanit” olisivat riehuneet torilla siinäkin tapauksessa, että kisojen päätteeksi olisikin jaettu kaikille osallistujille kultamitalit. Eikä se hullumpi ratkaisu olisi ollutkaan, kun turnaus ei muutenkaan ollut vakavasti otettavaa huippu-urheilua.

Ja silti nuo ”fanit” hajottavat paikkoja juhliessaan voittoa kuin jotain Stanley cupia, vaikka todellisuudessa kyse oli leikkimielisestä hupailusta.

Niklas Salo

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut