Kunnioitetaan historiaa ja säilytetään Kivi-Porin kokonaisuus

”Jos Kivi-Porin kokonaisuudesta puretaan yksi, riski rivistä seuraavan purkamiselle kasvaa”, kirjoittaa Mia Fagerlund mielipidetekstissään.

31.5. 17:15

Satakunnan Kansan jutussa (30.5.) kerrotaan, että osoitteessa Antinkatu 7 sijaitsevaa vanhaa myymälärakennusta esitetään purettavaksi. Asia on teknisen lautakunnan käsiteltävänä 31.5. Tilayksikön päällikön mukaan puretun rakennuksen paikkaa voidaan hyödyntää pysäköintiin ja mahdollisille tapahtumille.

Purettavaksi ehdotettu rakennus liittyy olennaisesti historialliseen Kivi-Porin kokonaisuuteen ja on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettujen kulttuuriympäristöjen aluetta sekä maakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä.

Kivi-Porin korttelien kaupunkitalot muodostavat yhtenäisen ja merkittävän kokonaisuuden valtakunnallisesti. Nähdäkseni on selkeät perusteet, miksi purettavaksi ehdotettu rakennus tulee säilyttää purkamisen sijaan. Rakennuksen kunnostusvaihtoehdot on selvitettävä.

Jos Kivi-Porin kokonaisuudesta puretaan yksi, riski rivistä seuraavan purkamiselle kasvaa. Antinkatu 7 rakennus on yleiskaavassa merkitty suojeltavaksi rakennukseksi, kunnioitetaan sitä. Parkkipaikkoja riittää Porissa muutenkin.

Mia Fagerlund

psykiatriaan erikoistuva lääkäri, työterveyshuollon erikoislääkäri

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut