Venkoilu Kirjurin sulkakynästä on omituista päätöksentekoa

27.5. 18:15

Kaikenlaisiin kummallisuuksiin Porin kaupungin päätöksenteossa on totuttu, mutta vuosien venkoilu Kirjurin sulkakynä -veistoksen pystyttämisestä ei enää edes juuri naurata. Ei ihme, että virkamiehillä pitää "kiirettä", kun jo kertaalleen päätettyjä asioita aletaan päättää toiseen kertaan.

Kaupungin päätökset kaikissa tarvittavissa elimissä on tässä asiassa tehty jo vuosia sitten. Nyt kaupunki ilmoittaa, että aikoo vetäytyä koko veistoshankkeesta. Sivistystoimen toimialajohtaja Esa Kohtamäki on ilmoittanut esittävänsä, että kaupungin pitäisi luopua sitoumuksistaan hankkeeseen.

Haluan lukuisien muiden porilaisten tavoin kuulla Kohtamäen perustelut.

Kuinka moneen kertaan tällaisia asioita oikein pitää vatvoa?

Ja mitä tekee hankkeen alullepanija Lupaus-taideyhdistys? Ei yhtikäs mitään, seuraa hiljaisena kaupungin puuhia.

Lupaus aikanaan järjesti kilpailun, jonka taiteilija Helena Laineen Kirjurin sulkakynä-veistos voitti. Sen jälkeen yhdistys ei ole juuri korvaansa lotkauttanut.

Taiteilijan vastuulla oli kirjastoon vuonna 2018 järjestetty pienimuotoinen näyttelykin, mutta Lupauksen edustajat kyllä patsastelivat avajaisissa isännän elkein.

Taideyhdistys Lupaus ei ole korvannut taiteilijalle euron euroa hänen työstään ja kuluistaan. Ei ole hyvää mainosta Lupauksella – täydellistä taiteilijan työn aliarvioimista.

Kaupungin selitys kahden vuoden määräajasta rahoituksen hankkimiseen on vain tekosyy. Jostain selittämättömästä syystä veistosta nyt yhtäkkiä vastustetaan.

Jyrki Kankaan muistomerkki ei ole mikään syy, Kirjurinluodossa lääniä riittää.

Määräajoilla ei ole ennenkään ollut suurta painoarvoa kaupungin hankkeiden toteutumisessa. Sitä paitsi veistoshankkeen rahoitus on jo koossa.

Lopettakaa nyt puolin ja toisin asioiden pyörittely, hoitakaa homma maaliin!

Asta Matikainen

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut