Porin urheilukeskus – palloilijan paratiisi

Seppo Mannerin ja Jarmo Pohjarannan omistama yhtiö on isännöinyt Porin tennishallia vuodesta 2016 lähtien. Yksityisessä omistuksessa halli on laajentanut ja kehittänyt palveluitaan merkittävästi. Kun hallin laajennusosa valmistuu kesällä, niin esimerkiksi padel-kenttiä on yhteensä kahdeksan.

25.5. 15:07

Poriin suunniteltu uusi palloiluhalli on ansaitusti päässyt esiin mediassa. Toimittaja Ilari Tapio (SK 21.2.) kirjoitti investoinnista otsikolla ”Porin urheilukeskusta pitää kehittää tulevaisuuden palvelukokonaisuutena”.

Tapion ansiokkaassa ja asiantuntevassa kokonaisanalyysissa nostettiin esille muun muassa sijoituspaikka, liikennejärjestelyt, parkkipaikat, alueelta puuttuvat palvelut sekä puistomaisuuden mahdollisuus. Toimittajan mielestä tavoitteita todennäköisesti edistäisi yksityinen raha ja hän nosti Porin Tennishalli Oy:n referenssiksi.

Urheilukeskukseen on vuosien ja lähikuukausien varrella investoitu huomattavia määriä julkista rahaa erityisesti joukkueurheiluun: jääkiekkoon, jalkapalloon, pesäpalloon ja jääpalloon. Palloiluhallin myötä tähän lajivalikoimaan voidaan lisätä muun muassa salibandy, koripallo ja lentopallo.

On erittäin oikein, että lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin panostetaan julkista rahaa.

Olemmekohan koskaan pysähtyneet arvostamaan sitä, että myös yhdistysten ja yritysten rahoilla mahdollistetaan lasten ja nuorten liikkumista, esimerkkeinä Astora Areena, Momentum ja Porihalli.

Uuteen palloiluhalliin on tulossa kolme sisäkenttää, yhteensä 3 000 neliötä (Sakari Muurinen, SK 6.2.).

Suunnitellun palloiluhallin välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Porin Tennishalliin valmistuu lisärakennus kesällä. Tennishallissa on sen jälkeen kolme tenniskenttää, viisi padel-kenttää, seitsemän sulkapallokenttää ja lisäksi ulkona kolme padel-kenttää. Näiden viidentoista sisäkentän yhteenlaskettu neliömäärä on 4 500.

Porin urheilukeskukseen on siis valmistumassa hieno palloiluhalliin verrattavissa oleva mailapelikeskus yksityisellä rahalla.

Palloiluhallin kenttien ollessa täydessä käytössä, kolmella kentällä lienee samaan aikaan minimissään noin 40 pelaajaa ja maksimissaan vähintään kaksinkertainen määrä.

Tennishallin sisäkentillä pelaa täydellä kapasiteetilla noin 50 pelaajaa pelimuodoista riippuen. Nämäkin luvut ovat siis varsin lähellä toisiaan.

Palloiluhalli ja Tennishalli tulevat toimimaan monen seuran kotikenttinä. Hallit mahdollistavat seurojen junioritoiminnan pitkäjänteisen kehittämisen.

Tennishallia käyttävät ahkerasti myös aikuiset. Tennis, sulkapallo ja padel ovat erinomaista liikuntaa työikäisten toimintakyvyn ylläpitämiseen. Mukavat pelitunnit saa käyntiin 2–4 pelaajalla, ja omia pelitaitoja voi kehittää aina kahdeksankymppiseen asti.

Cimmo Nurmi

tennisaktiivi

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut