Sulkakynä-veistos ansaitsee tulla toteutetuksi

24.5. 16:08

Luin eilen pöyristyneenä, että Lupaus ry:n Kirjurinluotoon tilaama ja perusteellisesti suunniteltu teos Sulkakynä ei miellytä työryhmää, jolla lienee valta päättää Porin kaupungin julkisista veistoksista.

Olen sitä mieltä, että Kirjurinluotoon sopii hyvin useampikin julkinen veistos, sehän on koko kaupungin pikkuparatiisi.

Veistosta varten on kerätty huomattava summa rahaa, joka tulee kaupungille lahjana. Helena Laineen Sulkakynä- veistos toteuttaa hienovaraisella ja kauniilla tavalla Kirjurinluodon historiaa. Teos on esteettisesti hyvin kaunis sekä läheltä nähtynä että erityisesti vastarannalta, taidemuseosta päin katsottaessa. Olen nähnyt teoksen suunnitelmat, niistä näkyy erittäin hyvin teoksen suunnittelun perusteet sekä myös toteutukseen liittyvät yksityiskohdat.

Lupaus ry:n sponsoroima Kerttu Horilan Maire-veistos on erittäin suosittu kaupunkilaisten keskuudessa, sen kaltaisia olen toki nähnyt useita ympäri Eurooppaa. Se ei tietenkään vie veistokselta sen arvoa.

Sulkakynä-veistos on uniikki alueen historiaa kunnioittava ja ansaitsee ehdottomasti tulla toteutetuksi Kirjurinluotoon sille alun perin suunnitellulle paikalle.

Raija Kuisma

kuvataiteilija

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut