Taitajakisoissa mukana olevat ovat kaikki jo voittajia

19.5. 20:55

Nuorten ammattiin opiskelevien ammattitaidon SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa Satakunnassa. Jo avajaiset osoittivat, mitä tuleman pitää. Kaikki huippuosaamisen elementit olivat mukana. Useissa Taitajakisojen avajaisissa mukana olleena koin, että nyt on jotakin erilaista: ihmisyys, inhimillisyys – tunnetaso mukana.

Avajaisten puheissa ja esityksissä oli sydämellisyyttä, kiitollisuutta, yhdessä tekemistä ja huumoria (itselle nauramista), tarinoita. Kosketti hyvällä ja syvällä tavalla mukana olleita.

Huipulle pääseminen vaatii, että tekee valtavasti työtä, treenaa. Että on kosketuksissa tunteisiinsa, myös niihin hankaliin. Jokainen onnistuja epäonnistuu, kokee pettymyksiä, ehkä joutuu kateuden tunteiden kohteeksi.

Huippuosaamisen valmentautumisen avulla on mahdollista kehittää tunnetaitoja, aitoutta. Hankalista tunteista ei tarvitse, eikä pidä vaieta, koska nämä tunteet kulkevat joka tapauksessa ihmisen mukana ja vaikuttavat omalla tavallaan (usein haitallisella tavalla) ihmisessä ja ihmissuhteissa.

Huippuosaamiseen valmentautuminen kehittää myös psyykkisiä taitoja, sitä, miten edistää kaikkien mukana olevien yhteistä hyvää. Vaikka tänään en voittanutkaan, voin myötäiloita ja tuntea myötäylpeyttä kaverin onnistumisesta.

Taitajakisoissa mukana olevat ovat kaikki jo voittajia, kysyttyä työvoimaa.

Minulla oli kunnia saada olla mukana Taitaja2022-tapahtuman Kick off -tilaisuudessa pari vuotta sitten. Työn ilo oli yksi tapahtuman tavoitteena. Kilpailuja seuratessa, seminaareissa mukana olleena ja kollegoja ja sidosryhmien edustajia ympäri Suomen tavaten, voin todeta, että viikko on lisännyt valtavasti työn iloani.

Kaikista eniten innostusta ja virtaa saan kilpailijoista, jotka haluavat kehittää osaamistaan. Minäkin haluan kehittää omaa osaamistani. Innostus tarttuu.

Kiitos Diana Bergroth-Lampinen, Tuomas Mäki-Ontto ja muut tahot, jotka ovat mahdollistaneet tämän tapahtuman toteutumisen. Työ on vaatinut sydäntä ja sitoutumista. Satakunnassa osataan ja onnistutaan yhteistyössä.

Kiitos ihanista kohtaamisista, kilpailijoiden innostuksesta, yrityksestä ja asenteista.

Monissa Taitajatapahtumissa mukana olleena voin todeta, että Porissa onnistuttiin hyvin. Toivottavasti saamme kokea joskus uudelleen Taitajatapahtuman täällä Porissa.

Tia Isokorpi

KT, lehtori, johdon työnohjaaja (CSLE)

Hamk/Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut