Kaupungin edustajat ja seuraparlamentti: tavatkaa toisianne säännöllisesti

Kirjoittaja muistuttaa vanhasta periaatesopimuksesta: yhteiskunta tarjoaa liikuntapaikat, seurat hoitavat toiminnan.

13.5. 20:54

SK (11.5.) kirjoittaa otsikolla ”Seurojen uusi mahdollisuus” asiasta, jonka toivon herättävän mielenkiintoa jokaisessa liikunta- ja urheiluseuratoimintaa seuraavassa porilaisessa.

Järjestäytynyt Porin seuraparlamentti esiintyy kaikkien urheilu- ja liikuntaseurojen yhteisenä edunvalvojana kaupungin suuntaan. Kaupungin hidas reagointi parlamentin tekemiin esityksiin on ollut pettymys – ensimmäinen puheenjohtaja erosi siksi tehtävästään. Uusi puheenjohtaja on valittu ja seuraparlamentin toiminta jatkuu.

Hyvä niin, sillä sitä tarvitaan.

Yhteiskunnan ja urheilujärjestöjen välillä on aikoinaan tehty periaatesopimus: yhteiskunta varmistaa tarvittavat urheilulaitokset- ja alueet, järjestöt vastaavat niiden käytöstä. Porissa kaupunki on mielestäni tehnyt paljon työtä harjoitus- ja suorituspaikojen rakentamisessa.

Isomäen alue, Porin-metsä, hallit sisäpeleille ja jääkiekkoilulle, jalkapalloilulle, uimareilla on sekä ulkouimala että uimahalli, talviset hiihtoladut, jääpallokenttä ynnä muuta. Eli kaupunki on mielestäni luonut erinomaiset edellytykset liikunnan monipuoliselle harrastamiselle.

Entisenä seurajohtajana ymmärrän hyvin kaikki ne lisätarpeet, joita seuraparlamentti on seurojen toiminnan tueksi esittänyt. Erityisenä kohteena näyttää nyt olevan lasten ja nuorten liikunta.

Hyvin ymmärrämme, että kaupungilla on valtavat tarpeet rahoittaa niitä satoja kohteita, joista se joutuu huolta kantamaan. Rahat eivät millään riitä kaikkeen, edes sellaiseen, johon olisi tarvetta ollut jo vuosien ajan.

Esimerkkinä liikenneväylien avaaminen ja olemassa olevien katujen asfaltointien uusimiset. Puhumattakaan opetus- kulttuuri- ja sosiaalitoimista.

On pakko panna uusia kohteita jonoon, odottamaan vuoroaan – toivoa, että joskus ne sieltä tulevat.

Mitä tuo sitten sote, joka kovasti availee jo ovia?

Kaupungin on nähtävä ja tunnustettava se valtava ilmaistyö, jota seurat tekevät kaupungin kaikenikäisten, miesten ja naisten, tyttöjen ja poikien hyväksi. On havaittava miten seurat sytyttävät kaupungin asukkaissa kipinän liikuntaan, terveisiin elämäntapoihin, halun omakohtaiseen terveyden ylläpitoon.

Lehtiartikkelista sai käsityksen, että seuraparlamentin mielestä sen toimilla ei ole ymmärtäjiä kaupunkimme päättäjissä.

Olen kuitenkin aivan varma, että käsitys ei ole oikea. Siksi toivon keskinäisen yhteisymmärryksen ja luottamuksen löytymistä.

Tavatkaa säännöllisesti toisianne, kaupunki ja seuraparlamentti. Kertokaa tulevista tarpeista ja suunnitelmista.

Kosti Rasinperä

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut