Venäjä terrorisoi ja ryöstää Ukrainan siviiliväestöä murtaakseen vastarinnan

29.4. 18:30

Venäjä katsoo oikeudekseen tappaa siviiliväestöä ja tuhoaa ihmisten koteja Ukrainassa välittämättä ihmisoikeuksista tai rikoslaista tai kansainvälisistä sopimuksista. Venäjä estää terrorinsa avulla myös maanviljelijöitä viljelemästä peltojaan, ja aiheuttaa siten elintarvikepulaa sekä Ukrainassa että muualla maailmassa, koska Ukraina on merkittävä viljan tuottaja.

Itsenäisen valtion suvereniteetti ei näytä merkitsevän mitään Putinille ja Venäjän hallinnolle. Venäläiset sotilaat ryöstävät ukrainalaisten koteja täysin esteettä ikään kuin mikään rikoslaki ei heitä koskisi. Kaikki tavara näyttää kelpaavan, koska monet sotilaista ovat köyhiltä Venäjän rajaseuduilta.

Sillä voiman, väkivallan ja uhkailun politiikalla, jolla presidentti Putin yrittää hankkia maalleen mainetta, ei kuitenkaan pitkälle päästä. Venäjä ajaa itsensä ulos kaikesta kansainvälisestä yhteistyöstä ja kauppasuhteista.

Venäjän ortodoksinen kirkko ei enää edusta kristillisyyttä, koska se yllyttää sotaan ja tappamaan ihmisiä Ukrainassa. Venäjän ortodoksinen kirkko ei enää nauti muiden ortodoksikirkkojen luottamusta.

Kysymysmerkki on edelleen Kiina, joka Venäjän sotarikoksista huolimatta tukee toistaiseksi Venäjän sotatoimia, vaikka Kiinan kauppasuhteet ja kaupallinen toiminta kärsii Venäjän toiminnasta Ukrainassa.

Kun sota joskus päättyy, alkaa valtava jälkiselvittely sekä poliittisesti että uskonnollisesti.

Poliittinen yhteistyö edellyttää, että Venäjän tekemät sotarikokset selvitetään ja Venäjä korvaa aiheuttamansa vahingot. Vahinkoja on syntynyt jo vähintään triljoonan euron edestä.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut