Hyvinvointialueen henkilöstö ansaitsee hyvät työterveyspalvelut – kilpailutus olisi mahdollistanut aidon vertailun

29.4. 19:30

Tämän vuoden tammikuussa hyvinvointialueen valmistelutoimielimelle esitelty selvitys osoittaa, kuinka eriarvoisessa asemassa työntekijät Satakunnan kunnissa ja yhtymissä ovat olleet työterveyden järjestämisen osalta. Jatkossa hyvinvointialueen tulee tarjota yhdenvertaiset työterveyspalvelut noin 10 000 työntekijälle heidän siirtyessään hyvinvointialueen palkkalistoille.

Aluehallitus päätti 25.4. kokouksessaan vastuuttaa vt. hyvinvointialuejohtajan käymään keskusteluja Länsirannikon Työterveyden (LRTT) kanssa työterveyspalveluiden tuottamisesta Satakunnan hyvinvointialueelle. LRTT Oy on inhouse-yhtiö, jolloin palvelut voisi ostaa heiltä ilman kilpailutusta.

Tammikuussa esitellyn selvityksen johtopäätös on, että työterveyshuollolle hyvinvointialueella asetettavat kriteerit, tarpeet ja odotukset eivät täyty kaikkien palveluita tuottavien kohdalla, eikä niihin pystytä kaikkien palveluntarjoajien toimesta vastaamaan.

LRTT:n Satasairaalalle tuottamaa työterveyshuoltoa koskien on tehty keväällä 2021 selvitys, jonka mukaan yhtiöllä ei ole mahdollisuutta vastata edes nykyisellään Satasairaalan henkilöstön odotuksiin ja tarpeisiin. Selvityksessä todetaan, että näihin tarpeisiin vastaaminen vaatisi mittavia panostuksia teknologiaan, osaamiseen sekä laatu- ja palvelukehitykseen, eikä näiden realisoitumisesta ole tarkkaa aikataulua tai varmuutta.

Vihreä aluevaltuustoryhmä kannattaa työkykyjohtamisen työryhmän suositukseen pohjaten hyvinvointialueen työterveyspalvelujen kilpailuttamista parhaan vaihtoehdon selvittämiseksi. Kilpailutus tuo näkyville eri palveluntarjoajien tarjonnan sekä mahdollistaa aidon vertailun siitä, kuka voi vastata parhaiten hyvinvointialueen tarpeisiin.

Hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö tarvitsee hyvää työterveyshuoltoa. Henkilöstön hyvinvoinnista ja työkyvystä huolehtiminen on samalla valtti, kun kilpaillaan osaavasta työvoimasta muiden alueiden kanssa.

Vihreä valtuustoryhmä edellyttää hyvinvointialueen valmistelun ja päätöksenteon pohjaavan avoimuuteen, parhaaseen tutkittuun tietoon sekä osallisuuteen. Tehdyillä selvityksillä ei ole merkitystä, jos niitä ei huomioida päätöksenteon taustalla.

Onko työntekijäryhmiä, joita tämä kauaskantoinen päätös koskee, riittävästi osallistettu asian valmistelussa? Vaarana näyttää olevan, että hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät saavatkin huonommat työterveyshuollon palvelut kuin nykyisessä työsuhteessaan.

Satakunnan vihreä aluevaltuustoryhmä

Laura Pullinen

Irmeli Elomaa

Julia Liljegren

Kaarina Ranne *

Minka Leino-Holm *

* = varavaltuutettu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut