Kun naamiot on riisuttu, paljastuvat poliitikkojen ahneet kasvot

24.4. 18:45

Heti kautensa alussa Satakunnan aluevaltuusto kääri hihansa ja rupesi töihin – nimittäin nostaakseen omia palkkioitaan. Erityisen irvokasta päätöksestä tekee samaan aikaan kärjistyvä hoitajakriisi, johon rahoitusta ei löydy.

Virkamiesten valmistelema esitys aluevaltuutettujen palkkioista ei valtuutetuille kelvannut, vaan palkkioita piti korottaa. Syyksi sanotaan, että poliitikkojen pitää arvostaa myös omaa työtään. Kohtuuttomat palkkiot eivät kuitenkaan ole osoitus arvostuksesta, vaan osoitus välinpitämättömyydestä ja piittaamattomuudesta, miten veroeurot käytetään.

Esitin palkkioiden pienentämistä, josta löysimme yhdessä vasemmistoliiton kanssa yhteisen sävelen. Valitettavasti esitykseni kuitenkin hävisi.

Hoitoalan lisäksi ongelmia on muillakin sote-alan sektoreilla. Pelastusalalla vallitsee kymmenien miljoonien eurojen rahoitusvaje, vaikka kyse on kriittisistä yhteiskunnan toiminnoista.

Kysymys on siitä, mihin rahat halutaan laittaa. Lisäbyrokratiaan ja poliitikkojen palkkioihin vai sinne kentälle, sairaanhoitajille ja palomiehille. Asiat ovat tässäkin vastakkain.

Aluevaltuutettujen palkkiot ovat vain yksi osa kokonaisuutta. Perussuomalaiset esittivät myös valtuustoryhmille maksettavan ryhmärahan ohjaamista ICT-toimintoihin. Ryhmärahan suuruus on jopa yli 4 000 euroa valtuutettua kohden. Kymmenien tuhansien eurojen ylimääräinen tuki on puhdasta puoluetukea.

Jälleen kerran voidaan kysyä, olisiko tällekin rahalle parempaakin käyttöä, kuin pulskistuttaa puolueiden ennestään pulleita lompakoita?

Petri Huru

kansanedustaja, aluevaltuutettu (ps.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut