Kehitysrahat pois moraalittomilta valtioilta

18.4. 17:30

Budjetti saatiin kapuloitua kokoon ennätysajassa, koska siinä ei tarvinnut miettiä, mistä kaikki rahat saadaan. Rahat saadaan tietysti valtion velkaa kierrättämällä ja tulevaisuuden lapsia köyhdyttämällä. Liiallisen julkisen talouden paisuttamisen lisäksi hallitus lisää myös vastikkeetonta ja tarkkailematonta kehitysapua ympäri maailmaa. Varsinkin ympäristöä ja ilmastoa auttavat projektit on hallituksen mukaan toteutettava.

EU on ollut mukana köyhien maiden auttamisessa, kuten myös YK. Viime viikolla saimme YK:n kokouksesta viitettä, että jotkut maat eivät ole osa demokraattista länttä, vaan tahtovat tukea Venäjän oligarkiaa. Venäjä erotettiin YK:n ihmisoikeusneuvostosta ja tätä täysin oikeaa ratkaisua oli estämässä 24 jäsenvaltiota.

Listasta löytyy vanhojen neuvostomaiden lisäksi myös maita, joihin Suomi kaataa tarkkailematonta avustusrahaa. Jos kyseiset maat ovat sitä mieltä että Venäjä on toiminut ihmisoikeuden mukaisesti, on avustukset lopetettava välittömästi.

Meidän ei tule rahoittaa Mugaben ja Idi Aminin kaltaisia hallintoja.

Vuonna 2015 ulkoministeriön ulkoasiainneuvos Matti Kääriäinen kertoi Ylen haastattelussa, että kehityshankkeita ei valvota mitenkään. Ministeriössä ollaan täysin tietoisia siitä, ettei kehitysprojektit tule toteutumaan, ja jopa kilpaillaan kenellä on huonoin projekti. Silti kehitysavun ja yhteistyö ikuiset byrokraattiset rattaat pysyvät pyörimässä. Tarviihan virkamiehet jotain tehtävää. Kääriäinen kertoi että suurin ongelma systemaattisen köyhyyden poistamiseen on kohdemaan muutoksen tahdottomuus.

Sodan, ilmastotavoitteiden aiheuttama energiakriisin ja ovea kolkuttelevan finanssikriisin vuoksi Suomen tulee muutenkin lakkauttaa käynnissä olevia ja suunnitteilla olevia projekteja. Kaikki tuleva ja kevennetty kehitysyhteistyö tulee sijoittaa maatalouteen ja kohdemaan ruokkimisen omavaraistamiseen.

Ukraina ei enää ole ruokkimassa viljallaan Afrikkaa ja muutkin EU-valtiot ovat kohta hätää kärsimässä. Monet valtiot ovat jo nyt kieltämässä ruoan myyntiä ulos maasta.

Miten käy Suomen, joka on hymyillen lakkauttanut omavaraisuuttaan joka alueella? Millä ruokimme kansan, kun emme saa enää edes ostettu ulkomailta ruokaa Suomeen?

Jyri Astokari

toiminnanjohtaja, Porin Perussuomalaiset

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut