Tuetaan yhdessä suomalaista ruoantuotantoa

15.4. 17:15

Me Säkylän Keskustan valtuustoryhmällä teimme valtuustoaloitteen tukeaksemme suomalaisia ruoantuottajia ja varmistaaksemme Säkylän kunnan osalta, että Suomen huoltovarmuus säilyisi vakaana tässä hyvin sekavassa maailmantilanteessa. Suomen omavaraisuuden ja kotimaisen ruoantuotannon merkitys kasvaa päivä päivältä.

Satakunta on tunnetusti yksi ruokatuotannon vahvimmista maakunnista. Säkylässä ja koko Satakunnassa on siis poikkeuksellisen suuret mahdollisuudet ostaa paikallisia tuotteita läheltä, tietenkin ottaen huomioon kaikki hygienia- ynnä muut säädökset, jotka rajoittavat esimerkiksi tuotteiden käsittelyä tai suoraa ostoa tiloilta.

Jos muun muassa kasvis- ja marjahankinnat tehtäisiin lähituottajilta, olisivat tuotteet aina varmasti kotimaisia ja tuoreita sekä hiilijalanjälki pieni vähäisten kuljetus- ja säilytystarpeiden vuoksi. Samalla tuetaan paikallisia tuottajia ja ollaan varmistamassa sitä, että paikkakunnalla olisi jatkossakin ruoantuottajia, ja meillä puhdasta kotimaista ruokaa.

Säkylän kunnan suurkeittiöissä käytettävissä raaka-aineissa kotimaisuusaste on jo nyt hyvällä tasolla. Ruokapalvelupäällikkö Katariina Salosen selvityksestä huomaa, että tahto käyttää suomalaisia tuotteita on suuri.

Säkylän kunnanhallitus kuitenkin toivoi vielä tarkennusta selvitykseen, jotta voidaan olla varmoja siitä, että kaikki kivet kotimaisuusasteen korottamiseen ja lähituotteiden käyttöön on varmasti käännetty. Ja jos parannettavaa vielä löytyy, voidaan yhteisvoimin löytää ratkaisut kohti parempaa.

Jotta varmistamme jatkossakin sen, että kotimaista ruokaa on saatavilla, kannattaa meidän kaikkien – kuluttajien, yritysten, yhdistysten ja kuntien – kiinnittää huomiota käyttämämme ruoan kotimaisuuteen ja tukea näin suomalaisia ruoantuottajia.

Haastamme kaikki kunnat selvittämään oman kotimaisuusasteensa ja näyttämään tällä tavoin hyvää esimerkkiä asukkailleen.

Säkylän Keskustan valtuustoryhmä

Timo Kuusisto

Maria Tyyster

Kari Simula

Hannu Rantala

Anna-Maija Kotiranta

Henri Kantola

Mika Männistö

Laura Välilä

Jukka Koivisto

varavaltuutetut

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut