Kuinka monta kuolee hoitajalakon takia?

11.4. 18:12

Silja Paavola vakuutteli (SK 8.4.), että kansalaisille ei aiheudu mitään vaaraa siitä ,että 25 000 hoitajaa on lakossa. Rohkenen olla vahvasti eri mieltä asiasta.

Jos tuollainen määrä hoitajia on pois töistä, niin aivan varmasti vanhuksia ja sairaita kuolee hoidon puutteeseen. Niistä vaan ei puhuta.

Jaana Laitinen-Pesolan järjestämässä lakossa hoitajat irtisanoutuivat niin, ettei heitä voinut määrätä edes suojelutyöhön ja valtiovalta koulutti kovalla kiireellä työntekijöitä heidän tilalleen. Kuolleiden määrästä ei silloinkaan kerrottu.

Minä hoidin karjaa 33 vuotta joka ikinen päivä, oli pyhä tai arki, ja jos en itse mennyt jostain syystä, niin työt teki sitten joku toinen. Jos olisin jättänyt karjan hoitamatta, niin viranomaiset olisivat tulleet lopettamaan karjan ja itse olisin joutunut ehkä jopa lusimaan.

Kovin ollaan eriarvoisessa asemassa tässä maassa.

Lakko ei sovi hoitoalalle olivat ne hoidettavat sitten eläimiä tai ihmisiä. Kyllä palkkaneuvottelut pitää voida hoitaa ilman lakkoa.

Ja kohtuus kaikessa. Helsinkiläinen sairaanhoitaja sanoi tv-haastattelussa että 2 400 euroa kuukaudessa on sellainen "leikkiraha", ei se voi mikään palkka olla.

Paperimiehet saivat neljä tehdasta loppumaan ja se on jo ehdottomasti kunnioitettava ja hatunnoston arvoinen saavutus ay-liikkeeltä.

Hoitajalakon saavutukset mitataan sitten varmaan toisella tavalla.

Paavo Tornikoski

Siikainen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut