Miksi Kela ei korjaa toimimatonta käytäntöä

8.4. 20:30

Pasi Pajula toimeentuloturvaetuuksien osaamiskeskuksen päällikkö Kelasta vastasi mielipidekirjoitukseeni 2.4.22. En ole tyytyväinen vastaukseen. Ei se anna minkäännäköistä oikeaa kuvaa.

Koen tarvetta keskustella asiasta lisää. Haluaisin tietää, miksi Kela myöntää kuukaudeksi lääkemaksusitoumuksen pienimpään pakkauskokoon, mikä ei tosiasiassa riitä kuukaudeksi.

Sellainen sopii varmasti asiakkaalle, joka syö yhden tabletin päivässä 1–2 lääkettä. Se ei sovi useita lääkkeitä käyttävälle, jolla kuluu useita tabletteja päivässä.

Haluaisin tietää, miksi Kela ei korjaa omia virheitään? Omassa tukalassa tilanteessani sain ohjeeksi: jätä vuokra ja sähkö maksamatta, sekä netti ja puhelin. Minä olen näin joutunut toimimaan, että sain tarvitsemani lääkkeet. Ja tämä on tosiasia!

Ette hyväksyneet esittämiäni laskuja. Esimerkiksi kipupiikkejä ei huomioitu ollenkaan, ja nekin maksoivat 108 euroa. Koen, että tämä on Kelan syytä.

Mitä tapahtuu, jos nuoremmat asiakkaat saavat saman ohjeen ja uskovat edellä mainitun? Joku nuorempi saattaa ottaa pikavipin tai toimia ohjeiden mukaan! Sitten meillä on ongelma!

Lisäksi tässä kuluu kaikkien virkatahojen aika ja erityisesti asiakkaan voimavarat tahtovat kaatua. Miksi Kela ei oikaise selkeästi toimimatonta käytäntöä?

Soitin kyynelsilmin sosiaalitoimistoon ja sain kuukaudeksi kaksi kriittistä lääkettä! Kiitän monen puolesta sosiaalitoimen osaavia, metsää puilta näkeviä työntekijöitä.

Tarmo Alava

Pori

(Tämä oli tulkattu viesti.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut