Valikoitua Raamatun lukua Räsäseltä

8.4. 20:45

Raamatussa sanotaan, että älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi. Siellä sanotaan myös, että ennen kuin etsit rikkaa toisten silmistä, kaiva malka omasta silmästäsi.

Päivi Räsänen ja muut vastaavat Raamatun-kantajat siteeraavat aktiivisesti Raamatusta ihmisten sukupuolielämään soveltuvia muinaisia lauseita tuomiten niillä toisia ihmisiä. Ovat järjestäneet noista asioista jopa mielenosoituksia eduskuntatalon portailla. Mutta he ovat ihan hiljaa Raamatun olennaisimmista asioista.

Vuosikymmeniä sitten kouluni pakkouskonnon läpilukeneena mielestäni lähimmäisenrakkaus on Uuden testamentin johtotähti. Se on kuitenkin näiden tosiuskovaisten mielestä ilmeisesti pelkkää sananhelinää, eikä vaadi hyväntekeväisyystempausten lisäksi todellisia pysyviä tekoja.

Raamatussa vaaditaan omaisuuden tasaamista: jos sinulla on kaksi paitaa, anna toinen köyhille! Poliittinen vasemmisto, monet kirkkoihin kuulumattomia, ovat koko olemassaolonsa ajan taistelleet köyhyyden poistamiseksi.

Köyhyyden poistamisvaatimukset eivät ole edenneet poliittisen oikeiston, ja siihen kuuluvien kirkkojen jäsenten, vastustuksen takia. Kirkkoihin kuulunevat myös he, jotka nytkin vaativat köyhimpien tulojen leikkaamista entisestään.

”Älä tapa” on yksi Raamatun kymmenestä käskystä. Siinäkään ei lue ehtoina sikäli-mikäliä, vaan käsky on ehdoton. Tappamiseen kuuluu suurimpana sodat ja niihin valmistautuminen, kaikkinainen aseiden hankinta, armeijan olemassaolo ja rahoitus, aseistakieltäytyjien rankaiseminen.

Tämän Älä tapa -käskyn soisin räsästen nostavan kaiken yläpuolelle ja noudattavan sitä päätöksissään.

Uudessa testamentissa ydinajatuksena on rakkaus sekä ihmisten tasa-arvo. Muun muassa työttömien kohtelu, tuomitseminen ja rankaiseminen rikkoo myös näitä käskyjä.

Kun jotkut itseään profiloivat kristillisiksi, niin heidän pitäisi iloita ihmisten kaikkinaisesta rakkaudesta. Heidän pitäisi nousta barrikadeille työttömien ja kaikkien köyhien puolesta. Heidän pitäisi olla ensimmäisinä rauhan puolesta sotia vastaan -marsseilla, jos sanovat olevansa kristillisiä ja noudattavansa Raamatun oppeja.

Minä kirkkoon kuulumaton mielelläni kannattaisin heitä noissa esityksissään.

Tuula Javanainen

Kokemäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut