Ikääntyneiden liikkumismahdollisuudet on turvattava myös kalliin energian aikana

6.4. 19:00

Eläkeliitto on pitänyt välttämättöminä valtakunnallisia toimenpiteitä, joilla ikäihmisten liikkumismahdollisuudet turvataan polttoaineiden hinnan kallistuessa. Myös Eläkeliiton Satakunnan piirin kevätkokous piti välttämättömänä pienituloisten eläkeläisten aseman turvaamisesta päätettäessä energian hintoihin vaikuttavista toimenpiteistä ja hinnannousujen kompensoinneista.

Monet haja-asutusalueilla asuvat ikääntyneet tarvitsevat omaa autoa välttämättömään asiointiinsa. Auton käyttöön pitää silloin olla taloudelliset mahdollisuudet.

Polttoaineiden hinnan nousu edellyttää myös julkisen liikenteen eri vaihtoehtojen ennakkoluulotonta kehittämistä. Kuntien tulee jatkuvasti kehittää toimivia ratkaisuja kohtuuhintaiseen joukkoliikenteeseen.

Koululaisliikenteen ja muun joukkoliikenteen yhdistämisellä voidaan julkinen liikenne järjestää monessa tapauksessa myös harvemmin asutuilla alueilla. Kerran tai kaksi viikossa toimiva palveluliikenne haja-asutusalueilla ja tilauksiin perustuva joukkoliikenne ovat mahdollisuuksia, joita kuntien tulee kehittää määrätietoisesti.

Eläkeliiton Satakunnan piiri piti kevätkokouksen 31. maaliskuuta Noormarkussa. Kokouksessa korostettiin voimakkaasti sitä, että kaikilla ikäihmisillä tulee olla mahdollisuus palveluihin ja harrastuksiin silloinkin, kun energian hinta nousee ja markkinaehtoinen julkinen liikenne loppuu.

Heimo Hanhilahti

Eläkeliiton Satakunnan piirin puheenjohtaja

Sastamala

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut