Sote-taksi jätti ulos palelemaan

6.4. 20:15

Tiistaina 5. huhtikuuta sain taas kerran tuntea itseni täysin hyödyttömäksi maan matoseksi ja mielivallan kohteeksi.

Tilasin FCG-keskuksesta kello 9 itselleni kuljetuksen Liisankatu–Tasavallankatu kello 11. Jokainen kyseisenä päivänä ulkona käynyt tietää, millainen sää oli. Se oli karsea lumituiskuineen ja tuulineen.

Minun piti vain hakea yksi paketti kohteesta, joten en pukenut pipoa ja lapasia lähtiessäni kotoa, koska uskoin istuvani autossa koko ajan. Niin uskoin, mutta mitä vielä, taksikuski heitti minut ulos autosta Tasavallankadun pihaan. Syynä oli kuulemma jokin kiireellinen varaus toisessa osoitteessa.

Palelin niin, että hampaat iskivät loukkua ja sormet olivat ihan turtana. Soitin sinne taksikeskukseen ja tiedustelin tilannetta. Sain vastauksen, että toinen auto hakee minut kello 11.15 ja on jo matkalla kohteeseen. Se kyyti ei milloinkaan saapunut. Tilasin sitten Aito-taksin ja se oli hetkessä paikalla onneksi, muuten olisin jäätynyt.

Olen laittanut Porin kaupungille kaksi kirjallista palautetta, joista toisen pitäisi siirtyä myös FCG:lle. Haluaisin jonkinlaisen selvityksen toimistanne.

Palaute myös sille taksikuskille, joka heitti minut autostaan ulos. Miksi otat tällaisen tilauksen vastaan, jos tiedät, ettet sitä pysty loppuun asti suorittamaan? Olen kuullut, että vastaavia tapauksia on sattunut muitakin.

Näistä kuljetuksista päättävät tahot, oletteko tällä hetkellä tyytyväisiä itseenne ja tekemiinne kuljetusvalintoihin? Sitä vain, että kyse on vammaisista ihmisistä, usein vanhuksista, jotka eivät pysty puolustamaan itseään.

Itsellä vielä hoksottimet pelaavat sen verran, että pystyn ainakin antamaan tämän verran palautetta. Kirjoittaessani tätä tiedän kuitenkin, että tuskin kukaan tekee yhtikäs mitään asian eteen.

Pirjo Tiltti

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut