Energia on edelleen liian halpaa

25.3. 21:56

Meillä on nyt loistava mahdollisuus pudottaa elintasoamme ja pelastaa maailma ilmastomuutokselta, vaikka energian hinta on noussut pilviin.

Jokaisen vain pitäisi tyytyä nykyisiin hintoihin, sopeutua uuteen tilanteeseen ja helpottaa taloutta luopumalla turhakkeista, joita meillä kyllä riittää. Eikä maksa mitään, vaan päinvastoin, luopumisella kumoamme energian hinnannousut helposti ja terveellisesti.

En pane turhakkeita tärkeysjärjestykseen, sen voi jokainen tehdä itse.

Seuraavassa lista turhakkeista.

Luovutaan lemmikeistä, joilla on erittäin suuri hiilijalanjälki lihansyöjinä. Tupakka ja viina on seuraavana listalla, koska kumpaakaan ei tarvita talon lämmittämiseen, eikä liikkumiseen.

Etelän lomareissut, tämä rikkaiden huvi, jossa yksi Thaimaan-matka kuluttaa vuoden lämmitysöljyt tai puolet sähkölaskusta.

Meikit ja muoti. Niistä on tosi helppo luopua, koska monet eivät käytä niitä nytkään.

Laihduttaminen säästää ruokaa ja terveyttä, joten yksi pahimmista turhakkeista on siis lihavuus.

Turhakkeita on paljon lisää niin kulttuurin kuin urheilunkin piirissä. Kun lyödään viisaat päät yhteen, bensa- ja sähkölasku eivät enää hirvitä.

Raskas liikenne kiskoille, tavarat kontteihin ja jakelu vetyautoilla. Lähiruoka kunniaan. Turhat ajelut pois, kimppakyydit ja fillari käyttöön.

Sodankylän pojat hakee nyt Lapin kultansa Baltiasta. Siinä on hyvä esimerkki siitä, että verotus on pielessä, kun Lapin kulta valmistetaan kuitenkin Torniossa.

Tuulimyllyjä lisää ja niillä ryhdytään tekemään vetyä raskaalle liikenteelle, samalla lopetetaan suolaus ja nastarenkaiden käyttö – ja taas tarvitaan vähemmän bitumia asfaltin tekoon.

Reima Hakulinen

Tampere

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut