Isomäki pitäisi suunnitella kokonaisuutena

26.3. 17:30

Kiitokset Mikael Ropolle kun hän esitti (SK 8.2.) Isomäen palloiluhalliprojektin lykkäämistä. Se antaisi mahdollisuuden miettiä koko projektin uusiksi.

Kuten Satakunnan Kansa (21.2.) kirjoitti, Isomäki pitäisi katsoa kokonaisuutena. Nyt kun vielä jäähalli eli areena kaatui veronmaksajien syliin ja antaa meille näin ollen isännän ääntä hallin käytölle, niin eväät paljon paremmin porilaisia palvelevan kokonaisuuden rakentamiseen Isomäen alueelle on olemassa.

Suunnitelmissa pitäisi myös ottaa huomioon trendit, mihin suuntaan urheilussa ja liikunnassa pienenevien ikäluokkien valossa ollaan menossa.

Tässä muutama ehdotus keskusteluun.

Areenan käyttöastetta tulisi nostaa. Uuteen palloiluhalliin suunnitellut isompia yleisömääriä vetävät ottelut voisi järjestää areenassa, ja näin ollen palloiluhalli voitaisiin rakentaa pienempänä.

Isomäki tarvitsee paremman pysäköintiratkaisun ja tennishallin viereinen hiekkakenttä sopisi hyvin sekä Isomäkeä että sairaalan aluetta palvelevalle pysäköintitalolle.

Nuorison liikuttamista varten pitäisi ehdottomasti rakentaa skeittipuisto sekä pari frisbeegolf-rataa.

Ja jos vielä jatketaan, niin mihin on unohdettu uuden jalkapallostadionin suunnitelmat – ja eikö vuodesta toiseen menestyvä Narukerä ansaitsisi jo sen katetun hallin?

Aki Kalliomäki

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut