Huippuhiihtäjämme silmät ummessa Lahdessa

2.3. 21:30

Näyttää siltä, että huippuhiihtäjämme ovat ummistaneet silmänsä siltä kauheudelta, mitä Venäjän hyökkäys Ukrainan kansalle on jo aiheuttanut. Lahden Salpausselän kisojen yhteydessä Norjan hiihtoliitto kertoi, että se ei toivoisi venäläishiihtäjien osallistuvan tulevana viikonvaihteen Holmenkollenin kisoihin. Myöskään Ruotsin hiihtoliitto ei toivota venäläishiihtäjiä tervetulleeksi kansainvälisiin kisoihinsa.

Sen sijaan Suomen hiihdon johto ja huippuhiihtäjämme eivät yhtyneet Norjan ja Ruotsin hiihtoväen solidaarisuuskantaan. Meidän hiihdon huippu valmentajineen perustelevat näkemystään sillä, että ”he vain urheilevat”.

Suomen hiihtoväen piirissä ei nyt haluta huomata sitä, että Ukrainassakin on hiihtourheilijoita. Heitä eivät Venäjän ohjukset ja muutkaan sota-aseet väistä. Siellä urheilijat ovat niin sanotusti venäläisaseiden ruokana, kuten ovat muut ukrainalaiset.

Suomen Hiihtoliiton naiivi suhtautuminen Norjan kantaan vaikutti myös huippuhiihtäjiimme näkemykseen. Hiihtoliiton johto noudatti Lahdessa kirjaimellisesti kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kantaa. Nyt FIS on muuttanut kantaansa. Se sulkee Venäjän ja Valko-Venäjän hiihtäjät pois kansainvälisistä kisoista.

Venäjän sotatoimien takia kummankin maan hiihtäjiä ei siis nähdä Holmenkollenin kisoissa.

Pentti Välimaa

Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut