Satakunnan hyvinvointialueelle tulee erittäin raskas koneisto

19.2. 21:15

Meinasi aamusella mennä kahvit väärään kurkkuun, kun luin Satakunnan Kansaa. Hyvinvointialueen toiminnan alkaminen aloitetaan valituksi tulleiden – yli 250 henkilöä – jäsenten kokouspalveluiden ja kulukorvausten määrittelyllä! Ja ihan pienistä summista ei ole kysymys.

Riittääkö valtion tuki enää muuhun kuin kokouksesta toiseen rientäville valtuutetuille. Onko tällä joukolla valmiudet määrittää alueiden terveydenhuollon ja pelastustoiminnan tarpeet, riittävyys ja ennen kaikkea tärkeimmän, henkilöstön palkkauksen määrä ja palkkataso heille, jotka tekevät kaikkein vastuullisimman työn.

Mietin tässä, mitä varten terveydenhuollon viranhaltijat ja asiantuntijat ovat työnsä tehneet. Se, mitä olen uutisoinnista kuullut ja lukenut, on ollut asiantuntevaa ja faktoihin perustuvaa tiedottamista.

Ymmärrän muutostarpeet ja sen, että ikääntyvien ja hoitoa tarvitsevien määrä tulee lähivuosina kasvamaan. Mutta korjaantuuko se isolla asiantuntija- ja poliittinen näkökulma -ryhmällä ylisuurine palkkioineen?

Liisa Siltanen

vanha valokuvaaja

Säkylä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut