Vielä sananen finanssikapitalismista - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Vielä sananen finanssikapitalismista

13.1. 17:51

Muutama kommentti Jari Taimen kirjoituksestani SK:ssa 12.1. julkaistuun vasta-argumenttiin.

Taimi ohittaa finanssikapitalismin ilmentymiin kohdistamani kritiikin täysin, ja toteaa Satakunnasta löytyvän 600 erilaista sote-alan pk-yritystä ja yhteisöä, jotka maksavat veronsa viimeisen päälle.

Tästä olemmekin ilahduttavissa määrin samaa mieltä, ja kannatan varauksetta täydentävien sote-palvelujen ostamista pk-yrityksiltä ja kolmannen sektorin toimijoilta. Sen sijaan vastustan (edelleen) palvelujen ostamista finanssipääoman operoimilta terveysjättiläisiltä, joiden toimintaa sävyttää veronkierto ja lähes systemaattinen viranomaismääräysten rikkominen suurempien voittojen nimissä.

Suomalaisen terveydenhuoltopalvelun hyvän hinta-laatusuhteen selittäväksi tekijäksi Taimi esittää hoitajien heikkoja palkkoja, ja toteaa Ruotsin palkkatason olevan 25 prosenttia korkeampi.

Jos tulkitsen kommentin oikein, niin Taimi kritisoi suomalaisten hoitajien huonoa palkkatasoa. Jäänkin jännityksellä odottamaan Kokoomuksen vaatimusta 25 prosentin palkankorotuksista.

Ja niinhän se on, että Finlandia-talon valaisulla hoitoalan vetovoimaa ei lisätä. Yhtenä vaaliteemanani esitänkin sote- ja pelastusalan palkkojen ja työolojen kuntoon saattamista.

Ja vastustan edelleen resurssien valumista veroparatiiseihin.

Jarno Valtonen

filosofian maisteri, aluevaaliehdokas (vas.)

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut