Säkylässä ennaltaehkäistään, edelleen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Säkylässä ennaltaehkäistään terveyshaittoja, edelleen

Säkylän terveyskeskuksessa toimitaan ennaltaehkäisevästi, kirjoittaja toteaa.

13.1. 18:37

Terveyskeskuksen johtaja Niilo Niemelä aloitti, ja Markku Kumlander jatkoi periaatteella, että vastaanotolle tuli päästä heti taudin oireillessa, ennen sen puhkeamista sairaalakuntoon. Asukkaiden terveydentila parani kohisten, ja kustannukset alenivat. Sairaalassa hoitajatarve ja kustannukset säkyläläisten osalta romahtivat.

Vuosien tauon jälkeen nyt Kirsi Markulan johdolla koululaiset koronatestaavat itsensä jo ennen koulutyön alkua (SK 10.1.) – ensimmäisten joukossa koko Suomessa. Samalla vähennetään hoitajatarvetta ja rahapulaa.

Oppilaillekin kiitos myös omavastuun esimerkistä. Ja vanhemmille mukanaolosta. Pelkäävätköhän jotkut lääkärit oman leipänsä puolesta?

Tämän kaiken mahdollistaa kuntien tuottama perusterveydenhoito, niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. Myös sote-uudistuksen jälkeenkin, jos vain sallimme.

Sote-suunnittelijoiden tulee tämä huomioida ja päättäjien toteuttaa. Tämä olisi luonnollistakin, koska kaikki puolueet pitävät huomisen suurina ongelmina hoitaja- ja rahapulaa.

Ennaltaehkäisy on edelleen tehokkain ja huokein tapa hoitaa perusterveyttämme.

Esko Eela

teollisuusneuvos

Säkylä

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut