Hyvinvointialueen hyvinvoiva henkilöstö - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Hyvinvointialueen hyvinvoiva henkilöstö

13.1. 21:20

Satakunnan tulevan hyvinvointialueen asukkaiden palvelut ja hyvinvointi voivat jatkossa juuri niin hyvin kuin henkilöstön hyvinvointi on hoidettu. Hyvinvointialueelle siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon sekä palo- ja pelastustoimen henkilöstö, kuntien opetustoimesta myös opiskeluhuollon kuraattorit ja psykologit.

Myös Satakunnassa on kysymys melkoisesta savotasta, kun noin 10 000 työntekijää siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen. Siirtyvä henkilöstö on koko sektorilla tärkein tuotannontekijä, ja suurin osa siirtyvästä rahasta muuttuu ihmistyöksi.

Koko muutoksessa työntekijät ovat keskiössä, ja siten siirtoon pitää panostaa, jotta henkilöstön epävarmuus vähenee ja yhteistoiminta pysyy hyvänä. Henkilöstön siirto ei voi, eikä saa olla vain tekninen. Tulevassa mallissa pitää alusta alkaen luoda henkilöstöpolitiikka, jolla työntekijöiden työhyvinvointiin luodaan toimiva malli ja palkkaus on harmonisoitu tasa-arvoiseksi ja kannustavaksi.

Satakunnan pitää pärjätä myös kilpailussa osaavasta työvoimasta. Pitää panostaa oppilaitosten kanssa tehtävään yhteistyöhön ja miettiä, miten palkata kotimaisen työvoimapulan turvaamiseksi ulkomaista työvoimaa.

Myös Satakunnassa uudistuksen onnistuminen on paljon kiinni rahasta. Valtion pitää ainakin huolehtia siitä, että jos hyvinvointialueen vastuut ja tehtävät muuttuvat, kulut pitää korvata täysimääräisesti. Alueellisesti pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei henkilöstö ole ensisijainen kohde, jos säästöjä joudutaan hakemaan. Jatkossa pitäisi pyrkiä hoitamaan asiat niin hyvin, että Satakunnassa voidaan saada ylimääräistä rahoitusta toimintaan.

Rainer Lehti

maakuntahallituksen pj.

aluevaaliehdokas (sd.)

Rauma

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut