Yrittäjät on pantu eriarvoiseen asemaan - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Yrittäjät on pantu eriarvoiseen asemaan

9.1. 19:39

Viruksen torjunta kummastuttaa. Poliittiset päättäjät ovat asettaneet yrittäjiä eriarvoiseen asemaan.

Onko oikein, että ruokaravintolat pakotetaan sulkemaan ovensa kello 18 15.–20.1.2022 määräajaksi, vaikka ne ovat toimineet ohjeiden mukaan terveysturvallisesti. Onko oikein, että kauppakeskuksissa poistetaan vanhuksilta istuinpaikat, vaikka yritykset toimivat terveysturvallisesti.

Onko oikein, että vain osassa Suomea voi urheilla sisätiloissa. Osassa Suomea se on kielletty.

Onko oikein, että kaupat, esimerkiksi suuret marketit, voivat olla auki milloin vain, mutta ravintoloilta se on kielletty.

Onko oikein, että poliittiset päättäjät ja alueviranomaiset voivat pallotella jatkuvasti ravintoloiden aukioloajoilla, jolloin työvoiman suhteen on jouduttu lomautusten ja irtisanomisten kierteeseen.

Sen seurauksena työntekijät ajautuvat muille aloille. Tulevaisuuden suunnitelmia on mahdotonta tehdä sekä työntekijöiden että ravintolayrittäjien. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus eivät ole toteutuneet ainakaan ravintola- ja tapahtuma-alalla.

Mitä tapahtuu naapurimaissa viranomaisten sulkemismääräysten jälkeen? Norjassa ja Tanskassa tuki alkaa heti sulkemista seuraavana päivänä. Suomessa pääosin vasta hamassa tulevaisuudessa, jos silloinkaan.

Monet erikoiskaupat, esimerkiksi kenkä- ja vaatekaupat, ovat joutuneet lopettamaan toimintansa Suomessa.

Ruotsissa asiakkaat ovat löytäneet merkittävässä määrin takaisin kivijalkakauppojen asiakkaiksi. Positiivista kuuluu siis Ruotsista erikoiskaupoista kaupunkien keskustoissa.

Myös monipuolisten liiketoimintojen kannalta elinvoimaiset kaupunkien keskustat ovat tärkeitä ja tarvitsevat poliittisten päättäjien sekä liikennesuunnittelijoiden tukea, jotta myös yksityisautoliikenne toimii joustavasti ja parkkipaikkoja on riittävästi.

Yrityksissä on työllisyys. Yrittäjissä ja työntekijöissä tulevaisuus.

Juha Janhunen

yrittäjänä 33 vuotta

Pori

Martti Niittymaa

yrittäjänä 40 vuotta

Vantaa

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut