Mitkä ovat muutoksen tavoitteet? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Mitkä ovat muutoksen tavoitteet?

1.1. 17:23

Omassa elämässäni kun itse lähden jotakin asiaa muuttamaan, niin tavoitteena ja motivaattorina muutokselle yleensä on parempi olo, lisääntynyt turvallisuus tai ostovoiman paraneminen. Tällaisia muutoksia saattavat olla esimerkiksi työpaikan vaihto, vakuutusten kilpailutus tai elämäntapojen muutos.

Joskus muutos saattaa tulla kuitenkin ulkopuolisten voimien sanelemana, jolloin ainakin hetken aikaa olo saattaa olla hyvinkin huono ja turvaton, sekä ostovoima lähes nollissa.

Näiltä muutoksilta olen onneksi omassa elämässäni pääosin välttynyt, mutta monelle nekin ovat vastaan tulleet. Esimerkkeinä voidaan listata vaikka avioero, töiden loppuminen, sairastuminen tai läheisen kuolema.

Sote-uudistus on muutos, jonka maamme hallitus on nyt ajanut läpi ja se tulee toteutettavaksi lähitulevaisuudessa. Ensin käydään vaalit ja muodostetaan aluevaltuustot ja muut tarvittavat hallinnolliset elimet, mutta sen jälkeen pitää ryhtyä toimiin asioiden järjestykseen panemiseksi.

Mielestäni myös hyvinvointialueiden ajureina muutoksessa tulisi olla tuo sama yksinkertainen ajatus siitä, miten parantaa ihmisten oloa, turvallisuutta ja ostovoimaa. Muuten ajaudumme lopulta tuohon jälkimmäiseen tilanteeseen, jossa hyvinvointialueet on muodostettu ulkoisen pakon myötä ja kaikilla on huono ja turvaton olo: hoitoon ei pääse ja pelastuslaitoksen vasteajat ovat kasvaneet, sekä maakuntaveron myötä myös veronmaksajan taskulla olisi uusi kävijä.

Heikki Pukkila

aluevaaliehdokas (kok.)

Insinööri Ulvilasta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut