Sopuisa joulu kuuluu kaikille - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Sopuisa joulu kuuluu kaikille

23.12.2021 17:44

Sopuisa joulu kuuluu myös taloyhtiössä asuville. Kaikilla joulunvietto ei kuulu perinteisiin, ja on myös niitä, joille joulunpyhät ovat päiviä muiden joukossa.

Monelle joulu on kuitenkin tärkeä juhlapyhä, joten osakkaiden ja asukkaiden pitäisi jättää remonttihommat ja mattojen tamppaus toiseen ajankohtaan.

Jouluaattoon kuuluvat perinteisesti ainakin kinkku, lahjat, kynttilät ja sauna. Taloyhtiön joulu sujuu mukavasti ja viemäritkään eivät tukkiudu, kun noudatetaan ohjeita ja käyttäydytään toiset huomioon ottavasti. Myöskään roskikset eivät pursuile eikä vaaratilanteita synny, kun muistaa muutamia tärkeitä asioita joulun vietossa.

Palovaroittimen patterit kannattaa tarkistaa viimeistään nyt. Kynttilöitä poltetaan vain aikuisen läsnä ollessa ja ulkotulia tarpeeksi kaukana palavista rakenteista. Kinkkurasva laitetaan jähmettyneenä biojätepussissa ja sanomalehden sisässä biojäteastiaan. Viemärissä se voi aiheuttaa pahan tukoksen.

Saunomisen jälkeen taloyhtiön saunatiloista siivotaan omat jäljet. Vihtojen koivunlehdet voivat aiheuttaa joillekin allergisia reaktioita. Parasta olisi, jos taloyhtiön saunaan laadittaisiin yhdessä ohjeet, jotka olisivat näkyvissä esimerkiksi ilmoitustaululla.

Lahjapaperit laitetaan sekajäteastiaan, pahviset lahjapakkaukset kartonkikeräykseen ja muoviset pakkaukset muovinkeräysastiaan. Lajittelemalla säästää luontoa ja rahaa.

Kiinteistöhuollon päivystykseen kuuluu soittaa, jos havaitsee taloyhtiön piha-alueilla esimerkiksi lumen tai jään aiheuttamia vaarapaikkoja tai jos tukkeutunut viemäri ei avaudu kotikonstein. Hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon 112.

Muistetaan myös, että isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus viettävät joulunpyhiä. Annetaanhan ansaittu joulurauha kaikille!

Mari Häyhtiö

toiminnanjohtaja

Kiinteistöliitto Satakunta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut