Kenenkään ei tarvitse muuttaa pois Attendo-kodista vasten tahtoaan - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kenenkään ei tarvitse muuttaa pois Attendo-kodista vasten tahtoaan

21.12.2021 15:46

Attendo haluaa olla kuntien ja hyvinvointialueiden luotettava kumppani, joka huolehtii hoiva- ja asumispalveluista vastuullisesti ja kustannustehokkaasti. Asukkaidemme hyvä hoiva ja yhteistyö läheisten kanssa on toimintamme ydin.

Tämän vuoksi olemme viime viikkoina järjestäneet Attendo-kodeissa läheisiltoja, joissa olemme kertoneet käynnissä olevista hintaneuvotteluista Varsinais-Suomessa. Neuvottelut kuntatilaajiemme kanssa ovat kesken, mutta varmaa on, ettei kenenkään tarvitse muuttaa pois omasta Attendo-kodistaan vasten tahtoaan. Aiomme jatkaa hoiva- ja asumispalvelujen tuottajana Turun ja Porin seudulla jatkossakin.

Aluevaaliehdokas Juhani Seppälä pohtii hoivan hintaa mielipidekirjoituksessaan 18.12. ja JHL:n aluepäällikkö Maaret Laakso Attendon hinnankorotusten syitä kirjoituksessaan 19.12. Laakso osuu oikeaan siinä, että asukkaiden hoitoisuus on aiemmin ollut kevyempi ja nykyisin tehostetun palveluasumisen piiriin saavutaan entistä huonokuntoisempina. Tämä on vaatinut merkittävää lisähenkilöstöä hoivakoteihimme, joka näkyy kustannusten nousuna.

Korkea kynnys ympärivuorokautiseen hoivaan tarkoittaa myös sitä, että entistä useammat vaikeastikin muistisairaat ihmiset odottavat hoivakotipaikkaa kotona lukuisten kotihoidon käyntien varassa. Myös sairaaloiden vuodeosastoilla on ikäihmisiä, jotka eivät sinne kuulu. Suomi alkaa nyt todella ikääntyä ja meitä kaikkia tuottajia tarvitaan tämän haasteen edessä.

Juuri tämän myös Seppälä nostaa esiin: kaikkia tuottajia tarvitaan hyvinvointialueilla, myös yksityisiä palveluntuottajia. Ikääntyvien suomalaisten on saatava tarvitsemaansa hyvää hoivaa silloin, kun sitä tarvitsevat. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että pääsemme kuntien kanssa yhteiseen ymmärrykseen oikeudenmukaisesta hinnasta.

Erityisesti Porin seudulla hintaneuvottelut ovat tarpeen, sillä ympärivuorokautisen hoivan hintataso on alueella maan matalin isojen ja keskisuurien kaupunkien joukossa. Jatkamme avointa keskustelua hoivan hinnasta, jotta niin isoilla kuin pienemmilläkin toimijoilla on mahdollisuus tuottaa hoivapalveluja vastuullisesti.

Alex Gullichsen

myyntijohtaja

Attendo Suomi

Oikaisu: Kirjoitusta on oikaistu keskiviikkona 22.12. kello 9.20. Tekstissä luki alun perin, että ympärivuorokautisen hoivan hintataso on Porissa maan korkein isojen ja keskisuurien kaupunkien joukossa. Todellisuudessa se on maan matalin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut