Liisantori kuuluu kaikille! - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tanttinen vaatii: Liisantori kuuluu kaikille!

14.12.2021 19:21

Porin Liisantori on jälleen avoinna lasten ja varttuneidenkin porilaisten talvisena liikuntapaikkana. Moniin vuosiin ei tätä talvista liikunnan riemua ole siinä määrin voitu harrastaa, kuin keskustaan rakentuneella jääkentällä. Vilkas käyttö osoittaa tämän kentän olemassaolon tarpeellisuuden, sekä talvella, että kesällä.

Talvikäyttö ei ole alkaneena vuonna lähtenyt sujumaan kitkatta. Kyseenalaiseksi voi asettaa järjestysohjeet, jos niitä edes on olemassa. Jääkiekon harjoittelu on kielletty! Aikuiset ihmiset kulkevat kengillä pulkkiensa kanssa jäällä. Valvottuja rajoja pienempien lasten ja nuorten välille ei ole muodostunut. Mahdollisuudet jäällä harjoitettuun pelitoimintaan ovat rajalliset.

Kentälle tulijoiden tulee muistaa, ettei jäälle mennä kuin luistimet jalassa. Jalkineiden mukana kulkeutuva hiekka on vaaratekijä, joka voi aiheuttaa luistelijalle pahan kaatumisen. Kenttä ei ole myöskään pulkkapaikka eikä keskusteluareena.

Luisteluareena on mahdollista alueellisesti ja ajallisesti jakaa osioihin, joka mahdollistaa myös nuorten kiekkoilun. Nykytilanne pakottaa läheisen koulun oppilaat liikuntatunnille urheilukeskukseen. Varattua aikaa kuluu siirtymiseen polkupyörällä tai kävellen liikuntapaikalle ja pois. Kärsivänä osapuolena on liikuntapaikkaa taloudellisesti tukenut taho. Kylmän käden puristus voi jäädä mieleen!

Markku Tanttinen

kaupunginvaltuutettu

tekninen lautakunta (vas.)

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut