Aluevaaleissa ratkaistaan Satakunnan sote-asiat - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Aluevaaleissa ratkaistaan Satakunnan sote-asiat

10.12.2021 20:48

Tekstaripalstalla kysyttiin (SK 9.12), mistä asioista tammikuussa valittava aluevaltuusto päättää ja vastaushan on, että kaikista Satakunnan sosiaali- ja terveysasioista.

Muun muassa laajaa liikehdintää nostattanut vanhustenhoito tulee jatkossa kyseisen aluevaltuuston päätäntävallan alle. Jatkossa ratkaisut siitä, minne terveysasemat sijoitetaan ja paljonko niissä on hoitoa ja millaista hoitoa tarjotaan, kuuluvat tuolle aluevaltuustolle.

Itse asiassa suurin osa kunnilla nykyisin päätettävänä olevista asioista siirtyy aluevaltuustojen ratkaistaviksi. Nyt jos koskaan kannattaa olla hereillä ja käydä äänestämässä.

Kuten olen aiemmin jo moneen otteeseen kirjoittanut, vanhustenhuollossa ei kaikki ole hyvin. Ainakin Pori on aktiivisesti vähentänyt vanhainkotipaikkoja, jolloin vanhuksia on jäänyt ennestään ylikuormitettuun sairaalahoitoon odottamaan omaa vanhainkotipaikkaansa.

Kotihoito ei ole mikään ratkaisu vanhuksille, jotka eivät kotona selviä hetkeäkään.

Sosiaalityöntekijä Marianna Turunen vaati kirjoituksessaan (SK 9.12), että lastensuojeluun tarvitaan lisää sosiaalityöntekijöitä. Ei todellakaan tarvita.

Lapsiperheet tarvitsevat suoraa tukea kotiin arjessa selviämiseen – eivät kontrolloivan viranomaisjoukon lisäämistä.

Aki Nummelin

oikeusnotaari

YTM (sosiaalityö)

aluevaaliehdokas (sit.)

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut