Merikarvialla on tarvittu apua harvoin - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Merikarvialla on tarvittu harvoin lisäapua rakennuspalojen sammutukseen

5.12.2021 16:02

Palomestari Järvelä Tero kirjoitti 24.11. että ”Merikarvialle on toistuvasti jouduttu hälyttämään rakennuspaloon lähin savusukelluskelpoinen yksikkö Meri-Porista”. Merikarvian palomestarina selvitin asiaa tarkemmin pelastustoimen onnettomuus- ja resurssitietokannasta viimeisen viiden vuoden ajalta, koska kirjoituksessaan palomestari Järvelä Tero käyttää ilmaisua ”toistuvasti”. Se voidaan varmasti ymmärtää hyvin eri lailla ihmisestä riippuen. Katsoin siis tarkoituksenmukaiseksi avata asiaa hieman.

Merikarvialla on ollut yhteensä 43 rakennuspalo- ja rakennuspalovaaratehtävää vuoden 2017 alusta lokakuun loppuun 2021. Tehtäviin on hälytetty Meri-Porin paloaseman pelastusyksikkö yhteensä seitsemän kertaa vuosien aikana, joista viidesti osana suurempaa pelastusjoukkoa ja kahdesti erillisenä täydennyksenä.

Meri-Porin paloaseman pelastusyksikkö on ollut Merikarvialla kohteessa kahdesti tarkistetulla aikavälillä eli neljässä prosentissa rakennuspalo- ja rakennuspalovaaratehtävissä vuoden 2017 alusta lokakuun loppuun 2021.

Merikarvian palokunnalla on voimassa oleva palokuntasopimus Satakunnan pelastuslaitoksen kanssa. Palokunta on tarkistetulla aikavälillä täyttänyt palokuntasopimuksen osaltaan.

Palokuntasopimuksessa ei edellytetä palokunnan tuottavan savusukeltajia hälytystehtäviin, mutta siitä huolimatta palokunta tuottaa savusukeltajia hälytystehtäviin mahdollisuuksien mukaan.

Toni-Pekka Kuusniemi

palomestari

Merikarvia

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut