Mitä on tapahtumateollisuus? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Mitä on tapahtumateollisuus?

30.11.2021 12:40

Yhteiskuntaan on näemmä kehittynyt varsinainen semantiikan suo. Alkaa olla 1950–60-luvulla koulunsa ja opintonsa suorittaneella vaikea ymmärtää poliittisesti ja sosiaalisesti korrektia kielenkäyttöä. Lienee jo tarve ottaa uusi painos Nykysuomen Sanakirjasta.

Viime vuosisadalla elokuvat ynnä muut tuotti ajanvieteteollisuus, ja ne menestyivät siinä tahdissa kuin kansalla oli aikaa ja rahaa niihin sijoittaa. Nyt, jos ajanvietteeseen kulutetaan 1,2 prosenttia kansantuotetta vastaavasta summasta, se oikeastaan tarkoittaa, että tuon verran väki sijoittaa ajanvietteeseen.

Mutta onko tuo prosenttisumma varsinaista kansantuotetta vaiko ainoastaan rahan siirtoa taskusta toiseen? Parempi kohde on, ilman muuta, yhteiskunnan toimivuuden turvaaminen. Se ei ole aivan ”viihdyttäjien” mukavuusaluetta.

Pääkirjoituksessa 27. marraskuuta päätoimittaja Tomi Lähdeniemi toteaa: “Kun peli ei kaukalossa kulje, yleisö jää kotiin, eivätkä eurot liiku.” Kenelle pitäisi hallituksen tällaisessa tilanteessa suorittaa korvauksia valtion veroeuroista?

Leo Johan Salo

filosofian lisensiaatti

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut