Mielipidekirjoitus: Liikuntapaikkarakentamista pitäisi miettiä Porissa laajemmin - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Liikuntapaikkarakentamista pitäisi miettiä Porissa laajemmin

26.11.2021 19:25

Palloiluhallihankkeesta muutama sana. En vastusta sitä, mutta hintalappu hirvittää, jos sillä ei saada muuta kuin sisäpalloiluhalli. Eikö Pori ole palloilukaupunki?

Missä on kokonaisvaltainen päätöksentekokyky – puuttuuko se kokonaan eräiltä päättäjiltä? Entä kustannustehokkuus?

Palloiluhallin hintalapuksi on arvioitu vähintään 26,5 miljoonaa euroa. Mikä on oikea hinta silloin, kun se valmistuu? Nouseeko yli 30 miljoonan euron? Sitä ei kukaan vielä tiedä.

Jos olisi esillä ollut esimerkiksi 10 miljoonaa euroa halvempi vaihtoehto, olisimme saaneet paljon muutakin hyvää porilaisten liikuntamahdollisuuksiin.

Esimerkiksi katettua Porin tekojäärata jäälajien harrastajille. Vanhan tekojään kattaminen maksaisi 3–5 miljoonaa euroa.

Katettu tekojää palvelisi jääurheilijoita ja tavallisia kaupunkilaisia. Nyt tilanne on se, että jos sataa vettä, niin siellä ei ole ketään luistelemassa.

Porilaiselle jalkapallolle saataisiin uusi stadion 5 miljoonalla eurolla. Rakentamisen edellytys voisi olla, että porilaisseurat alkavat tehdä yhteistyötä keskenään.

Näiden päätösten kautta saataisiin urheilun ja liikunnan harrastajamääriä Porissa nousuun.

Jos Poriin halutaan maaotteluita ja muita isoja tapahtumia, ne voidaan edelleenkin järjestää jäähallissa. Sinne mahtuu paljon enemmän katsojia kuin uuteen palloiluhalliin. Pidetään Isonmäen jäähalli elinvoimaisena urheilu- ja tapahtumapaikkana, ettei se pääse rapistumaan.

Pasi Nieminen

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut