Lintukato ei ainakaan näy maatilalla - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Lintukato ei ainakaan näy maatilalla

Missä varpuset mahtavat viihtyä, kaupungissa tai maatilalla, kysyy kirjoittaja.

19.11. 16:17

Maatilalla Euraniityllä hämmästyimme luettuamme, miten Satakunnan Kansa kirjoitti, että erityisen paljon lintuja on hävinnyt maatalousympäristöstä. Näin oli todennut lintujärjestö Bird-Life Suomi.

Näin ei suikaan ole Euraniityllä maatilallamme: kottaraisen pesiä oli ja tuulihaukan pesässä oli seitsemän poikasta, mikä on harvinaisen paljon, ja kuovinkin pesiä kaksi. Pikkuvarpusen pesiä ei tullut lasketuksi.

Euran valokuvapiirillä oli kesällä kilpailu kuvata 60 eri lintua ja suurin osa kuvattiin maatalouspitäjässä Eurassa. Peippo, talitiainen, kottarainen, pikkuvarpunen, sinisorsa nokikana, kurki, laulujoutsen, silkkiuikku, fasaani, harakka metsähanhi, käpytikka, tuulihaukka, laulurastas, sepelkyyhky, naakka, punarinta, varis, närhi, kuovi, haarapääsky, teeri, sinitiainen, kalalokki, mustarastas, merilokki, satakieli, tukkakoskelouros, tukkakoskelo naaras, härkälintu, kalatiira, telkkä, kirjosieppo, räkättirastas, kiuru, valkoposkihanhi, mustavaris, korppi, kivitasku, merilokki, sinisorsa naaras, kyhmyjoutsen, metsäkirvinen, isolokki.

Kalevi Ala-Hakula

Eura

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut