Kokoomuksen tilanteesta yritetään rakentaa vastakkainasettelua – ”Palloiluhallista käytiin ryhmässämme rakentavaa keskustelua” - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kokoomuksen tilanteesta yritetään rakentaa vastakkainasettelua – ”Palloiluhallista käytiin ryhmässämme rakentavaa keskustelua”

Kirjoittajan mukaan mikään kokoomuksen talouspoliittisessa linjassa ei ole muuttunut eikä hajaannusta ole tapahtunut.

17.11. 9:59

Toimittaja Sakari Muurinen analysoi Porin ja kokoomuksen tilannetta. Kirjoitus jatkoi samaa saagaa aiempiin toimittaja Ville Hammarbergin näkemyksiin.

Hammarberg vertasi hauskasti Porin tilannetta Ranskan vallankumoukseen. Siellä kutojattaret pysäyttävät puikkojen kilkatuksen, kun päitä katkottiin giljotiinilla. Vertauksessa taisin olla pääni menettänyt. Alkaneen valtuuskauden myötä en kuitenkaan koe ihan näin.

Politiikassa on nousuja ja laskuja niin henkilö kuin puoluetasollakin. Myös median ja yleisön mielenkiinnon lämpö ja kohde vaihtelevat.

Nyt vaihteeksi kokoomuksen tilanteesta yritetään rakentaa vastakkainasettelua, josta saataisiin hyviä otsikoita. Kokoomus kokoaa nimensä mukaan voimat, otsikoita voi toki keksiä.

Poriin rakennettavasta palloiluhallista käytiin ryhmässämme rakentavaa keskustelua. Kaikki haluavat hallin; toiset hiukan laajemman, toiset hiukan karsitumman. Ryhmäpäätöksiä tämän kaltaisessa asiassa ei tehty.

Urheiluihmisenä olen tyytyväinen lopputulokseen, joka vaikuttaa kaupungin elinvoimaan ainakin seuraavat viisikymmentä vuotta.

Mikään kokoomuksen talouspoliittisessa linjassa ei ole muuttunut. Haluamme tasapainottaa talouden. Tasapainotusta on tehtävä järkeistämällä kuluja koskien myös kaupungin henkilöstöä ja lisäämällä verokertymää kasvun kautta. Kaikki haluaisimme tehdä tämän heti, mutta olemme valtuustossa vain vähemmistö.

Se, mikä kokoomuksen toimintatavassa on ehkä muuttunut, on se, että haluamme olla jokaisessa pöydässä, jossa kaupungin asioista päätetään. Tätä ei tehdä hinnalla millä hyvänsä, ei lampaina, ei ehkä myöskään ärjyilemällä, vaan yhdessä muiden kaupunkilaisia edustavian kanssa kaikkien näkemyksiä kunnioittaen.

Sampsa Kataja

Porin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja (kok.)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut