Suurlukion päätöksessä on jäänyt tärkeitä asioita miettimättä –”Emme voi hyväksyä tilannetta, jossa opiskelijat kärsivät” - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Suurlukion päätöksessä on jäänyt tärkeitä asioita miettimättä –”Emme voi hyväksyä tilannetta, jossa opiskelijat kärsivät”

Kirjoittajien mukaan suurlukion perustamisessa ja keskittämisessä Tasavallankadulle ei ole otettu kunnolla huomioon opiskelijoiden ja henkilökunnan kulkemista. Minne on tarkoitus parkkeerata päivän ajaksi pyörät ja autot? ihmettelevät kirjoittajat.

16.11. 19:22

Tiistaina 9.11.2021 Sivistyslautakunnan kokouksessa käsittelyssä ollut kohta ‘’Riihiketo 9.kaupunginosan korttelin 20 ja korttelin 21 tonttien no 1 ja 95 asemakaavan muutos 6091737’’ herätti lukiolaisissa toiveenpilkahduksen vaivattomasta parkkeeraamisesta, kun julkisen liikenteen aikataulut ja välimatkat eivät mahdollista muilla tavoin kuin autolla kouluun liikkumisen.

Ensi syksynä lopullisesti yhdistyvä Porin lukio keskitetään Tasavallankadulle, jossa kohtaamme monia uusia haasteita. Haasteiden purkamista ei helpota oppivelvollisuuden laajentumisesta koituvat uudet toimintatavat.

Porin lukio tulee sijaitsemaan haastavalla alueella, jossa on myös juna-asema ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Kyselimme parkkipaikkojen puutteesta lukiolaisilta, ja esiin nousi jopa pakottava tarve lukujärjestyksen muuttamiselle, jotta ehtii kilpailuun viimeisestä parkkiruudusta. Aihe on otettava vakavasti, ja ratkaisuja on saatava.

Emme voi vain tyytyä tilanteeseen ja todeta, ettei vaihtoehtoja ole. Jos ratkaisuja ei löydy, onko otettava tarkasteluun Tasavallankadun sopimattomuus suurlukiolle.

Monille huonojen joukkoliikenneyhteyksien vuoksi nuoret ovat kulkeneet kouluun auton lisäksi esimerkiksi polkupyörällä.

Kaavamuutos herättää kuitenkin paljon kysymyksiä myös pyörätelineiden sekä moottoripyörille ja skoottereille tarkoitetun parkkialueen tulevaisuudesta.

Jokainen Porin lukion Tasavallankadun toimipisteen eli vanhan Psyllin pihassa käynyt tunnistaa pihan koon rajallisuuden. Polkupyörille tulee olla tarpeeksi suuri alue pyörätelineille, onhan Pori pyöräilykaupunki.

Lukiolaiset eivät kuitenkaan ole ainoita, joille parkkipaikkaongelma on aiheellinen. Lukiossa työskentelevällä henkilökunnalla ei ole edes nyt tarpeeksi parkkipaikkoja, joten suurlukion yhdistymisen jälkeen tarvitsemme myös tilaa henkilökunnan kulkuneuvoille.

Sivistyslautakunnan esityksessä ratkaisuksi ehdotetaan pysäköintialueen lisäämistä koulun piha-alueelle, joka kuitenkin saattaa kohdistua vain henkilökunnalle. Lukiolaisten pysäköintimahdollisuudet eivät siis kasva.

Emme missään tapauksessa voi hyväksyä tilannetta, jossa opiskelijat kärsivät.

Pori on tehnyt päätöksen yhdistää lukiot yhdeksi suureksi yksiköksi, jolloin meidän tulee ratkaista suurlukion ongelmat.

Julia Liljegren

Porin kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen (vihr.)

Nelly Pitkänen

Porin kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen (kok.)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut