Poliittiset kohut toimivat aina jotain vastaan tai jonkun puolesta - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Poliittiset kohut toimivat aina jotain vastaan tai jonkun puolesta

13.11. 18:13

Julkinen politiikanteko on aiemmista vuosista muuttunut. Yhä yleistyneet julkiset poliittiset kohut koituvat aina jotain vastaan tai jonkun puolesta. Sen ovat mielipidekyselytkin vahvistaneet.

Ylen lokakuun mittauksessa hallituksen pääpuolueet, sdp ja keskusta, menettivät kohujen seurauksena kannatustaan. Nykyhallituksessa ei istu gallup-johtaja kokoomus.

Sanna Marinin hallituksen aikana on julkisia kohuja synnytetty kuin sieniä sateella. Niistä yksi kohu saatiin aikaan, kun sdp ja keskusta riitelivät Veikkauksen edunsaajien tukieuroista.

Pääministeri Marin (sd.) ikään kuin mahtikäskyllään hiljensi äänekkään kulttuuri-, urheilu-, tiedeväen tyytyväiseksi, kun hallitus perui heitä koskevat leikkaukset. Marin perusteli kantaansa sillä, että korona-aika on heitä kohdellut kohtuuttoman rajusti.

Siitä huolimatta julkinen kohu vain yltyi. Se kohdistettiin ”täysimääräisenä” Sanna Marinin niskaan, vaikka hallituksessa perumispäätös oli yksimielinen.

Veikkauskohun julkisesta tuesta huolimatta ei Annika Saarikon johtama keskusta saanut mitään kannatushyötyä, vaikka kepun riveistä uhottiin jopa hallituksesta lähdöllä. Ylen gallupissa puolueen kannatus putosi taas alle 12 prosentin.

Pääministeri Sanna Marin on ollut myrskyn silmässä viime kevään ateriakohusta lähtien, vaikkei hän ole ateriaedustaan päättänyt. Marin on ateriaetunsa maksanut. Aiemmilta pääministereiltä ei etua ole edes karhuttu.

Kesähelteiden jälkeen Yle väitti Marinin muuttuneen, ja että häntä olisi myös sdp:n eduskuntaryhmässä ryöpytetty. Niin sdp:n kuin muissakin ryhmissä on hölösuisia edustajia, joilta toimittajat saavat haluamiaan vastauksia.

Pentti Välimaa

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut