Perussuomalaisten unohdukset - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Perussuomalaisten unohdukset

11.11. 20:13

Perussuomalaisten lautakuntaryhmä kirjoitti minusta, palloiluhallihankkeesta sekä kaupungin tonttien vuokrankorotuksista. He unohtivat lautakunnan kokouskulun. Kirjoitus sisälsi asiavirheitä.

PalloiluhalliHANKKEEN käsittelyssä äänestyksessä olivat ensiksi halvin (23,5 miljoonaa euroa) ja kallein (27,5 miljoonaa euroa). Äänestin tyhjää. Persut pudottivat halvimman pois.

Seuraavaksi äänestettiin kalleimman ja keskimmäisen vaihtoehdon välillä. Toisin kuin persut väittävät, minä äänestin edullisempaa vaihtoehtoa. Persujen kannattaa lukea pöytäkirjaa tarkemmin.

Toisin kuin persut kirjoittivat, mitään turvamääräyksiin liittyvää puutetta ei halvimmassakaan vaihtoehdossa katsottu olevan, ja olihan siinä vaihtoehdossa myös katsomotilat.

Lautakunnan ”hyvässä” keskustelussa unohdettiin Porin heikko taloustilanne.

Esillä olevat hankkeet tulevat kaikki valtuuston käsittelyyn ja mahtipontinen velalla rakennettava palloiluhalli on pois tärkeämmistä asioista, kuten esimerkiksi vanhusten, koulujen ja päivähoitopaikkojen tarvitsijoilta.

Kerrostalotonttien vuokrasopimusten jatkaminen tapahtui eri kohtelulla kuin omakotitalotonttien.

Tonttikaupassa tapahtunut ”kärähtäminen” sisäpiirissä poiki saman kohtelun oman vuokratontin haltijoille, kuten muistamme. Lähes kaikki tontit lunastettiin omaksi. Tässä kuntalaisten kunnioitus ja tasa-arvoisuus unohdettiin.

Kerrostalotontteja ei asunto-osakeyhtiöt pyynnöstä huolimatta saaneet lunastaa indeksikorotetuillakaan hinnoilla. Vuokrasopimusten umpeuduttua kaupunki otti helsinkiläiset ”puolueettomat” konsultit määrittelemään ”sopivat” hinnat.

Moninkertaisilla uusilla tonttivuokrilla murennettiin vanhojen kiinteistöjen saneeraustoiveet.

Kuntalain mukaan tonttivuokrat määrittelee ulkopuolinen, jolla pitää olla paikallinen tuntemus. Tämä kohta ei Porin tapauksessa täyttynyt.

Persut kirjoittivat:

”Ymmärrämme toki Tanttisen tuskan asiassa, sillä suurena asuntosijoittajana tonttien hinnannousu osui kipeästi omaan lompakkoon.”

Tämäkään ei pidä paikkaansa.

En omista ainuttakaan vuokratontilla olevaa osaketta tai kiinteistöä. Kaikki omistukseni olen kertonut sidonnaisuusilmoituksessani. Minulla ei ole mitään salattavaa, enkä minä – kahdeksankymppinen mies – ole politiikassa mukana omaa etua ajaakseni.

Oikeudentuntoni myötäelää kärsivien ihmisten puolesta lautakunnan ja valtuuston päätöksissä.

Markku Tanttinen

Kaupunginvaltuutettu, teknisen lautakunnan jäsen (vas.)

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut