Tanttisen väitteet eivät pidä paikkaansa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tanttisen väitteet eivät pidä paikkaansa

9.11. 18:00

Markku Tanttinen on kaivanut pensselinsä taas esiin ja maalaa Satakunnan Kansan mielipidekirjoituksessa (6.11.) mustanpuhuvaa propagandaa perussuomalaisia ja erityisesti perussuomalaisten teknisen lautakunnan ryhmää vastaan.

Palloiluhallihankkeen käsittelystä Tanttinen esittää kolme suoraa lainausta, joita väittää perussuomalaisen ryhmän esittäneen pykälän käsittelyssä. Yksikään niistä ei pidä paikkaansa.

Tapojensa mukaan Tanttinen myös ”unohtaa”, että lautakuntien kokouksissa käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Tämän kaltaisista unohduksista hänellä on valitettavan pitkä ja surullinen historia.

Keskustelujen sijaan lautakuntien päätökset ovat julkista tietoa, ja tutustumalla teknisen lautakunnan pöytäkirjaan 5.10.2021, voidaan todeta Markku Tanttisen itsekin äänestäneen asiassa pohjaesityksen puolesta, yhdessä lautakunnan kolmen perussuomalaisedustajan kanssa.

Palloiluhalliasiassa lautakunnassa käytiin vilkas ja hyvä keskustelu, jossa asiaa tarkasteltiin monesta kulmasta. Pöydällä oli kolme ehdotusta, joista edullisimman vaihtoehdon toteutuessa halli ei täyttäisi edes kansallisen tason otteluiden turvamääräyksiä, eikä siinä olisi ollut lainkaan katsomotiloja.

Tämänkin vaihtoehdon hintalappu olisi lähes 15 miljoonaa euroa, ja valmistuessaan halli olisi jo valmiiksi vanhentunut. Lisäksi sen käyttökustannukset olisivat vuositasolla 40 000 euroa valittua vaihtoehtoa kalliimmat.

Toisena kohtana Tanttinen nostaa esiin jo viime vaalikaudella käsitellyn kerrostalotonttien vuokrakysymyksen ja maalailee kuvaa perussuomalaisista asian puuhamiehinä.

Kurkistus julkisiin asiakirjoihin kertoo kylmiä faktoja tästäkin väitteestä. Teknisen lautakunnan pöytäkirjan 12.5.2020 pykälän esittelyteksti kertoo seuraavaa:

”Kuntalain 130 §: perusteella kaupungin luovuttaessa tai antaessa vuokralle vähintään kymmeneksi vuodeksi omistamansa kiinteistön, tulee puolueettoman arvioijan arvioida kiinteistön markkina-arvo niissä tapauksissa, joissa kiinteistöä ei voida luovuttaa avoimella tarjouskilpailulla. Infrajohtaminen on tilannut arvion kahdelta puolueettomalta arvioitsijalta.”

Kuntalakia kunnioittaen lautakunnan oli tonttinsa hinnoiteltava, mutta kahdesta puolueettomasta arviosta valittiin se edullisempi. Ymmärrämme toki Tanttisen tuskan asiassa, sillä suurena asuntosijoittajana tonttien hinnannousu osui kipeästi omaan lompakkoon.

Porin perussuomalaisten teknisen lautakunnan ryhmä

Antti Lehtonen

Christa Lahto

Jari Haapaniemi

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut