Persut jatkavat valheen poluilla - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tapio Furuholm: Persut jatkavat valheen poluilla

2.11. 18:22

Valheella on kuulemma lyhyet jäljet. Mutta, valheita ja ristiriitaisuutta perussuomalaiset kauppaavat. Kannatuksen laskusuunta tietenkin kiihdyttää tähän.

Olen läheltä seurannut, kun persut yrittävät omia Porin uuden palloiluhallin rakentamisen. Yrittävät, vaikka kaikki puolueet ovat yksimielisiä hallin tarpeellisuudesta.

Persut ovat valmiit ajamaan kaikkein kalleimpia ratkaisuja, tällä hetkellä arvioitu hinta on 27 miljoonaa euroa. Porin persut ajavat innolla yli 3 000 henkilön katsomoa halliin, jonka pitäisi ensisijaisesti palvella porilaisia nuoria.

Tarvitsevatko he kolme tuhatta tyhjää tuolia todistamaan liikuntaharrastustaan? Tuskinpa.

Jos Porilla olisi rahaa, voisi rakentaa palatsejakin. Mutta, kun ei ole.

Porilla on täysi työ selviytyä välttämättömimmistä päiväkotien ja koulujen rakentamisista. Kaikesta yritetään nipistää ja supistaa: lapsilta, vanhuksilta, lääkäreiden palkkaamisesta – kaikesta.

Sitä pidemmälle siirtyy urheilutalon väistämätön remontti, mitä kalliimpi palloiluhalli rakennetaan. Onko tämä oikeudenmukaista?

Yhteen kysymykseen persut eivät vastaa ja se on tämän valheen ydin: mistä rahat satavat?

Persujen säätiöllä on miljoonaomaisuus, osallistuuko se?

Porin perussuomalaisten kunnallisvaaliohjelman ensimmäinen kohta oli verojen vastustaminen. Toisin sanoen, mitä vähemmän Porilla on tuloja, sitä paremmin menee. Riikka Purra hyökkää viikoittain verotusta ja julkisen talouden vahvistamista vastaan. Se on halpahintaista ihmisten kosiskelua, josta voi tulla meille kaikille kallis lasku esimerkiksi palo- ja pelastustoiminnan supistuksina.

Persujen kansanedustaja Veikko Vallin kirjoitti 6.10.Twitterissä, että ”verovälttely on järkevää”. ”Kun välttelee veroja parhaansa mukaan, niin jää rahaa muuhun kulutukseen”, valisti Vallin suomalaisia.

Jos ja kun persujen ohjeen mukaan eletään, kohta voidaan lopettaa kokonaan pelastuslaitokset, lääkäreiden ja opettajien koulutus, ja haudata haaveet palloiluhalleista.

Luulisi, että ihmisten huijaamisessa olisi joku raja. Persuilla ei näytä olevan. Vastuullisuuden kanssa noilla puheilla ei ole mitään yhteistä.

Tapio Furuholm

Porin kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen (vas.)

Ahlainen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut