Satakunnan kansanedustajat: miksei valtatie kakkosta saada kuntoon? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Satakunnan kansanedustajat: miksei valtatie kakkosta saada kuntoon?

Kirjoittajan mielestä Porin ja Helsingin yhdistävä valtatie 2 on surkea kuljettava.

25.10. 18:43

Käväisimme Huittisissa, Loiman kylässä, lähellä Risto Rytin lapsuuden maisemia. Siellä olemme viettäneet kaikki kesämme kymmenien vuosien ajan. Kauniit syksyn värit reunustivat matkantekoamme. Mutta yksi asia harmitti koko matkantekomme ajan.

Ei harmittanut Huittinen, hyvä pieni kaupunki. Loiman kyläkö? Ei tietenkään. Kesäasuntomme, jolla ikää 120 vuotta? Ei todellakaan.

No mikäs sitten?

Harmitti – jälleen kerran – tämä kakkostien surkea kunto. Ei se mikään uutinen ole, mutta miksi tätä tärkeätä maantieyhteyttä pääkaupungista Satakunnan pääkaupunkiin ei saada tuhansia paikkauksia parempaan kuntoon?

Kysyn: mitä kuuluu Satakunnan kansanedustajien ponnistuksille eduskunnassa ja ministeriöiden kaikkivoipien virkamiesten pakeilla tässä maakuntanne kannalta äärimmäisen tärkeässä asiassa?

Puolueisiinne katsomatta päätien täytyy olla yhteinen asianne – vai mikä on sellaista, mikä tärkeydessään on nykyaikaista tieyhteyttä kallisarvoisempaa?

Uskon teidän olevan tietoisia siitä, mitä liikenneyhteydet – nopeat, varmat ja hyväkuntoiset – merkitsevät laajan alueen ihmisille, ja ennen muuta Satakunnan tuotantolaitoksille ja kaikelle talouselämälle. Kuinkahan moni tänne toimintaansa suunnitellut yritys onkaan jo automatkalla tänne saanut tarpeekseen ehdokaspaikkakunnasta, joka on noin heikkokuntoisen tieyhteyden takana?

Maakunnan aluelehdissä teiltä on viikoittain kolumneja, joissa kerrotte aikaan saamisistanne, äänestäjillenne tärkeistä asioista, mutta ei niissä lue kuvauksia maakunnan ykkösasiasta, herpaantumattomasta taistelustanne kakkostien puolesta.

Missä on se maakunta, jonka päätie on yhtä surkeassa hoidossa kuin täällä?

Kiinnostaisi kuulla erityisesti nuorimpien kansanedustajien näkemyksiä kakkostien nopeasta uusimisesta.

Kosti Rasinperä

Pori

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut