Aron ja Luukkosen "maahanmuuttosopimus" pahentaa Satakunnan tilannetta - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Aron ja Luukkosen "maahanmuuttosopimus" pahentaa Satakunnan tilannetta

Anssi Salmi on huolissaan Satakunnan ”kantokyvystä”, mikäli maahanmuuttoa edistetään.

14.10. 20:58

Timo Aro (vihr., sit.) ja Aino-Maija Luukkonen ( Porin kaupunginjohtaja) esittivät Satakunnan Kansan mielipidekirjoituksessaan 6.10.2021 Satakunnan tulevaisuuden pelastamiseksi Satakunta-sopimusta, jossa koko maakunta sitoutuisi maahanmuuton lisäämiseen sen kaikissa muodoissa.

Sopimus saattaisi todellakin pitää maakuntamme asukasluvun samalla tasolla kuin mitä se nykyään on, mutta kirjoituksen mukaisesti elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin se ei kaikilta osin tulisi vaikuttamaan positiivisesti, vaan negatiivisesti.

Väite ei siis näiltä osin pidä paikkaansa. Väestöllinen huoltosuhde ja taloudellinen huoltosuhde ovat menneet joko vahingossa tai tarkoituksenmukaisesti sekaisin.

VATT ja Suomen Perustan ajatuspaja ovat ansiokkaasti tutkineet, toisin sanoen tuoneet faktaa myös Aron ja Luukkosen saataviksi juurikin humanitaarisen maahanmuuton ja matalapalkka-aloille kohdistuvan työperäisen maahanmuuton vaikutuksista julkiseen talouteen. Nämä ovat vaikutuksiltaan vahvasti negatiivisia.

Matalapalkka-alalla työskentelevän ihmisen tulee saada etuuksia palkan päälle, jotta kalliissa, mutta ihanassa maassamme pystyy ylipäätänsä elämään. Humanitaarisen maahanmuuton, eli turvapaikkahaun tai pakolaiskiintiön kautta tulleiden ihmisten työllisyysaste jää useita kymmeniä prosentteja suomalaisten työllisyysasteesta.

On äärimmäisen tärkeää tehdä selvä pesäero näiden erityyppisten maahanmuuton lohkojen välillä, vaikka olisi kuinka ideologiset lasit silmillä. Muuten lopputulemana on taloudellinen ja inhimillinen tiiliseinä.

Pelastetaan siis maakunta satsaamalla elinvoima-poliittisiin investointeihin, lapsiperheiden hyvinvointiin ja matalaan verotukseen. Valmistaudutaan siihen, että pienemmällä määrällä työikäisiä pidetään huolta senioriväestöstämme. Suoritetaan elämää vähemmän ja välitetään siitä, mitä kanssaihmisille kuuluu.

Maakunta, joka auttaa ja välittää kantokykynsä mukaan, on realistinen, inhimillinen ja elinvoimainen. Avainsanana tässä on "kantokykynsä". Sitä Aron ja Luukkosen Satakunnan maahanmuuttosopimus ei ole.

Anssi Salmi

Porin kaupunginvaltuutettu (ps.)

Porin elinvoima- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos