Energiakriisi ajaa eläkeläiset entistä ahtaammalle - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Energiakriisi ajaa eläkeläiset entistä ahtaammalle

30.9. 18:30

Euroopan suurin talousmahti Saksa sai liittopäivävaalit käytyä. Mielenkiintoinen lopputulos, kun povataan tulevaa hallituskoalitiota.

Miten tulee käymään EU:n taksonomiassa ydinvoiman suhteen? Hyväksytäänkö se kestäväksi sähköntuotantomuodoksi EU:ssa vaiko ei, tällä on Suomelle iso merkitys tulevaisuuden kannalta. Sitä jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Talvi tekee tuloaan ja energian kulutus kasvaa suomalaisissa kotitalouksissa ja yrityksissä. Tuleva talvi tuntuu meidän jokaisen lompakossa, mitä ainakin uutisoinnissa sähkön hintojen osalta povataan.

EU:n päästökauppa ja Suomen nykyhallituksen ilmastopolitiikan vaikutus näkyvät valitettavasti ihmisten ostovoiman heikkenemisenä. Päästökaupan ansiosta polttoaineiden hinnannousua saammekin seurata, vaikka polttoaineveroon ei koskettu.

Vuodet eivät ole veljiä keskenään, ja globaali ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Sitä eivät yksin suomalaiset eikä nykyhallituksen ideologinen vihreä kapitalismi pysäytä.

Mielenkiintoiset ajat ovat edessä. Yksi huolenaiheeni on pieni- ja keskituloiset eläkeläiset, jotka jo nyt joutuvat punnitsemaan lääkkeiden ja ruuan välillä selviytyäkseen Lipposen hallituksen säätämän taitetun indeksin takia, puhumattakaan eläkkeiden kohtuuttomasta verotuksesta.

Tähän lisättynä tuleva sähkön ja lämmitysöljyn kallistuminen aiheuttaa vielä enemmän vyönkiristämistä eläkeläisten talouksissa. Seuraavan hallituksen ohjelmaan on saatava taitetun indeksin muuttaminen takaisin puoliväli-indeksiin, joka huomioi hintoja ja palkkoja tasavertaisesti.

Niko Viinamäki

kaupunginvaltuutettu (ps)

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut